Angela Merkel, ultima vizită oficială la Moscova. I-a cerut lui Putin eliberarea lui Navalnîi. Ce răspuns a dat președintele rus


    Angela Merkel, ultima vizită oficială în RusiaFoto: Getty Images
Angela Merkel, ultima vizită oficială în RusiaFoto: Getty Images

Vineri, 20 august, Angela Merkel a făcut ultima vizită oficială în Rusia, din postura de cancelar al Germaniei. În întâlnirea cu Vladimir Putin, aceasta i-a cerut eliberarea opozantului Alexander Navalnîi, condamnat la închisoare în februarie, pentru doi ani și jumătate.

“Încă o dată i-am cerut preşedintelui rus eliberarea lui Alexei Navalnîi şi am spus clar că voi continua acest lucru", a declarat Merkel la o conferinţă de presă comună cu Putin, la Moscova, informează lefigaro.fr, citat de news.ro.

Liderul de la Kremlin a răspuns că principalul său opozant nu este deţinut pentru "activităţile sale politice", ci pentru o "infracţiune criminală faţă de parteneri străini", refuzând astfel cererra cancelarului.

Aleksei Navalnîi, cel mai aprig critic al lui Putin, a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok. Acesta a acuzat Kremlinul şi FSB de otrăvire, o acuzaţie pe care Moscova a respins-o. Vizita Angelei Merkel în Rusia vine la un an de la episodul otrăvirii lui Navalnîi.

Putin: “Germania rămâne unul dintre principalii noștri parteneri din Europa”

 “Chiar dacă avem diferende profunde, noi vorbim între noi şi acest lucru trebuie să continue să rămână aşa'', a spus Angela Merkel, adresându-se lui Vladimir Putin, potrivit AFP.   

La rândul său, liderul rus a transmis faptul că întâlnirea nu este „doar o vizită de rămas bun'', întrucât „multe chestiuni trebuie discutate''. „Germania rămâne unul dintre principalii noştri parteneri în Europa şi în lume, în special datorită eforturilor dumneavoastră din ultimii 16 ani”, a mai spus Putin.  

Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu gabi badalau png
Dan Negru, prezentoator Kanal D
actorii din wednesday, oripilati de mancarea romaneasca jpg
andreea esca si alexandre eram jpg
shutterstock 165207755B jpg
Cozonac
Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători
Cameră de hotel - bagaj FOTO Shutterstock
ronaldo bucurie jpg
image
image
image
image
brad impodobit jpg
cub cred în românia bran png
niculae si rodica badalau jpg
În Obor, lumea  cumpără orice, de  la mezeluri la brazi jpeg
Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători
bear grylls a mancat excremente de urs in romania jpg