Medicul care l-a tratat pe Navalnîi la Omsk, găsit la trei zile după ce a fost dat dispărut

Ultima actualizare:

    Alexei Navalnîi a fost internat la Omsk în luna august a anului trecutFoto: AFP
Alexei Navalnîi a fost internat la Omsk în luna august a anului trecutFoto: AFP

Aleksandr Murahovski, medicul şef al spitalului din Omsk și cel care l-a tratat pe opozantul rus Alexei Navalnîi după ce a fost otrăvit anul trecut a fost găsit la trei zile după ce a fost dat dispărut în timpul unei expediții de vânătoare.

Aleksandr Murahovski a părăsit vineri o bază de vânătoare dintr-o pădure cu un autovehicul de teren iar de atunci nu a mai fost văzut. Serviciul de prim-ajutor, drone, un elicopter şi voluntari pe teren s-au alăturat efortului de căutare. Acesta ar fi părăsit pădurea pe cont propriu și ar fi luat legătura cu locuitori din satul Basly, potrivit agenției RIA care a citat un oficial al guvernului regional din Omsk. Starea de sănătate a medicului ar fi una „normală”, potrivit consultului medical efectuat ca măsură de precauție într-un spital din regiune, scrie Digi24.

Aleksandr Murahovski a fost medicul şef al spitalului din oraşul siberian Omsk unde a fost tratat Alexei Navalnîi. Opozantul rus  a fost internat la Omsk în luna august a anului trecut. Inițial, spitalul de urgență a recunoscut că acesta a fost otrăvit, dar apoi a negat. Cu toate acestea, trei laboratoare europene au conchis că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică

image
image
image
image
image
image
pexels photo 6942015 jpg
Tornada Mississippi EPA GETTYIMAGES (5) jpg
preschimbare permis de conducere jpeg
politia sua pexels pixabay jpg
Legume fructe FOTO Shutterstock
serpi jpeg