Vladimir Putin vrea război în Moldova? Avertismentul serviciilor secrete din SUA

#Război Ucraina-Rusia

Cel mai urât coşmar e pe cale de a se adeveri! Serviciile secrete americane au dezvăluit marţi 10 mai, că Putin intenţionează să demareze un conflict de lungă durată în Ucraina şi următorul pas este să escaladeze situaţia din regiunea Transnistria, informează Daily Mail.

La 9 mai, copiii au  eliberat porumbeii păcii  la Chişinău pentru a sărbători  paşnic ziua Victoriei
La 9 mai, copiii au eliberat porumbeii păcii la Chişinău pentru a sărbători paşnic ziua Victoriei

Putin (69 de ani) se pregăteşte pentru un război de lungă durată în Ucraina, avertizează directoarea US National Intelligence, Avril Haines, şi următorul pas este un război în Moldova.

Anunţul a fost făcut marţi, 10 mai, în timpul unei conferinţe de presă când Haines a arătat că rezistenţa ucraineană din regiunea Donbas îl obligă pe Putin să mute războiul în sud-estul Ucrainei. Printre ţintele armatei ruseşti din viitorul apropiat se află şi Moldova, unde cei 1.500 de soldaţi din Transnistria au început exerciţiile de luptă.

”În luna următoare sau peste două luni, luptele din regiune vor creşte semnificativ pentru că armata rusească îşi va suplimenta efectivele şi îşi va intensifica asalturile”, a declarat Haines în faţa Senatului. 

Vladimir Putin  plănuieşte invadarea  Moldovei în  următoarele luni. Fotografii EPA-EFE
Vladimir Putin plănuieşte invadarea Moldovei în următoarele luni. Fotografii EPA-EFE

Locotenent generalul Scott Berrier, şeful Defense Intelligence Agency Directory, a punctat că ”luptele din Donbas nu vor opri războiul din Ucraina pentru că ambiţiile lui Putin sunt mult mai mari şi în următoarele luni vor asista la o escaladare a conflictului, după ce Rusia îşi va epuiza tot armamentul convenţional”.

În 2020, mai mulţi soldaţi  transnistreni au protestat la Chişinău împotriva  Maiei Sandu
În 2020, mai mulţi soldaţi transnistreni au protestat la Chişinău împotriva Maiei Sandu

LUPTE CRÂNCENE ÎN UCRAINA

Pe de altă parte, Putin a făcut schimbări majore la conducerea serviciilor secrete din cauza eşecului ”operaţiunii speciale din Ucraina”, informează Daily Mail.

Locotenent generalul Vladimir Alekseev, responsabil de otrăvirea cu agentul neurotoxic Noviciok, în Salisbury, a lui Serghei şi Iulia Skripal, a preluat conducerea operaţiunilor de la fostul şef FSB. El face parte din cealaltă organizaţie a serviciilor secrete, GRU.

Putin este mult mai periculos decât Hitler, a afirmat miercuri premierul polonez Mateusz Morawiecki, care a subliniat că liderul de la Kremlin nu va ezita dacă va fi nevoit să apeleze la armele nucleare tactice pentru a câştiga teren în Ucraina.

La Harkov s-au dat lupte grele, armata rusească fiind respinsă iar
La Harkov s-au dat lupte grele, armata rusească fiind respinsă iar

După bombardarea Odesei, la 9 mai, cu rachete supersonice şefii departamentelor secrete americane au primit confirmarea că Rusia îşi mută zona de interes către sud-estul Ucrainei, deci şi în Moldova.

Chiar dacă Moldova are un statut de neutralitate prevăzut în Constituţie şi la 9 mai a subliniat faptul că nu vrea un conflict direct cu Rusia, în ciuda provocărilor, planul Kremlinului se conturează în direcţia scenariului sumbru de invadare a Moldovei, informează Daily Mail.

Kramatorsk, un oraş-fantomă  după bombardamentul rusesc
Kramatorsk, un oraş-fantomă după bombardamentul rusesc

Mai mult decât atât, şansele ca războiul să se rezolve la masa negocierilor au scăzut dramatic în ultimele săptămâni, după ce atât Kievul, cât şi Moscova au întrerupt orice formă de comunicare directă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net