Zelenski îl compară pe Putin cu Hitler, chiar de 9 mai, Ziua Victoriei

Volodimir Zelenski a ╚Ťinut un discurs cu prilejul Zilei Victoriei asupra nazismului, av├ónd ca punct central actuala agresiune a Rusiei asupra Ucrainei.

image
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, discurs pentru ziua de 9 mai

├Än cadrul unui videoclip urcat pe conturile de pe re╚Ťelele de socializare ale pre╚Öedintelui Zelenski, acesta a adresat un discurs cu privire la actuala invazie a Ucrainei de c─âtre Federa╚Ťia Rus─â, f─âc├ónd paralele ├«ntre motivele ╚Öi violen╚Ťa regimului nazist ╚Öi cel al lui Vladimir Putin.

Zelenski îl compară pe Putin cu Hitler

De altfel, discursul lui Zelenski avea ├«n vedere ╚Öi motivele ce sunt ├«n spatele acestui r─âzboi, reamintind c─â acest r─âzboi nu este unul conven╚Ťional, ├«ntre dou─â armate, ci ├«ntre dou─â perspective geopolitice. 

Cite╚Öte ╚Öi VIDEO Desenul animat care l-a speriat pe Putin. Dictatorul este comparat cu Hitler ╚Öi sf─âtuit s─â se sinucid─â

Pre╚Öedintele ucrainean a amintit de toate victimele pe care Ucraina le-a suferit dup─â ce armata Germaniei naziste ╚Öi a celorlal╚Ťi alia╚Ťi din Ax─â, printre care ╚Öi Rom├ónia, au atacat mai multe ora╚Öe ucrainene ╚Öi au avansat p├ón─â la Stalingrad (ast─âzi, Volgograd). 

La acel moment, Ucraina f─âcea parte din Uniunea Sovietic─â, controlat─â de c─âtre actuala Federa╚Ťie Rus─â, cu sediul la Moscova. ├Än timpul celui de al Doilea R─âzboi Mondial, aproximativ 8 milioane de ucraineni au fost omor├ó╚Ťi de regimul nazist. 

Spre finalul discursului, pre╚Öedintele Volodimir Zelenski a amintit c─â Ucraina lupt─â, ast─âzi, pentru o nou─â victorie ├«mpotriva regimului nazist. 

ÔÇ×Nu o s─â permitem nim─ânui s─â anexeze victoria din al Doilea R─âzboi Mondial, ├«n care au murit peste opt milioane de ucraineni.

Doar un nebun ar vrea s─â repete acel r─âzboi. Cel care repet─â ast─âzi crimele oribile ale lui Hitler este os├óndit. 

Suntem m├óndri de str─âmo╚Öii no╚Ötri care, al─âturi de alte na╚Ťiuni din coali╚Ťia anti-Hitler, au ├«nvins nazismul.

Milioane de urma╚Öi ai lor ├«i blesteam─â acum pe cei care copiaz─â ac╚Ťiunile nazi╚Ötilor.

Ast─âzi, de Ziua Victoriei ├«mpotriva nazismului, lupt─âm pentru o nou─â victorie.ÔÇŁ

Ce reprezint─â ziua de 9 mai

Ast─âzi, 9 mai, noi, europenii, s─ârb─âtorim Ziua Europei, dar Rusia s─ârb─âtore╚Öte Ziua Victoriei, reprezent├ónd momentul ├«n care Uniunea Sovietic─â a reu╚Öit s─â ├«mping─â ├«napoi armata lui Adolf Hitler, dup─â ce ace╚Ötia erau ├«n apropierea capitalei, Moscova. 

Vezi ╚Öi Parada de Ziua Victoriei la Moscova. Ce le-a transmis Vladimir Putin cet─â╚Ťenilor

Propunerea privind ziua de 9 mai drept ÔÇ×Ziua EuropeiÔÇŁ a fost promovat─â ╚Öi adoptat─â la scurt timp dup─â ├«ncheierea celui de al Doilea R─âzboi Mondial, iar aceasta avea un scop bine fundamentat - o colaborare mult mai str├óns─â a industriilor europene ar putea s─â duc─â la evitarea unor poten╚Ťiale conflicte militare pe un continent care a trecut, ├«n mai pu╚Ťin de 50 de ani, prin dou─â r─âzboaie mondiale.

stanga
dreapta
ucraina bombardamente afp jpg
soldat ucraina razboi GettyImages 1239844436 jpg
foto caseta ucraina png
razboi ucraina rusia kiev afp jpg
ucraina bombardamente afp jpg
proteste pro ucraina profimedia 0669201660 (4) jpg

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
trans bhutan cnn
giani vladimir 25713800 jpeg
FotoJet (5) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg