Ambasador rus, mânjit cu vopsea roșie în Polonia

#Război Ucraina-Rusia

Ziua Victoriei, 9 mai, este sărbătorită de rușii din întreaga lume, indiferent de țara în care se află, în amintirea victoriei, din 1945, asupra Germaniei naziste.

Moment dramatic, la Varșovia, pentru ambasadorul Sergey Andreyev. foto: EPA-EFE
Moment dramatic, la Varșovia, pentru ambasadorul Sergey Andreyev. foto: EPA-EFE

Astfel, reprezentanții misiunilor diplomatice din țările în care soldații Uniunii Sovietice i-au înfruntat pe naziști merg la cimitirele eroilor ruși căzuți în cel de-al Doilea RăzboiMondial, pentru a depune coroane de flori și pentru a păstra un moment de reculegere.

Citește și: Statuia lui Vladimir Putin, inaugurată în Kiev! Ce spune artistul care a creat-o

Anul 2022 îi pune pe rușii de pretutindeni într-o situație deloc confortabilă, în contextul invaziei armatei Rusiei în Ucraina. În februarie 2022, Vladimir Putin a motivat războiul din Ucraina sub pretextul „denazificării” unor regiuni ucrainene vizate de mult timp de Federația Rusă și aflate de ani buni într-un conflict interetnic permanent.

Protest și vopsea roșie

Luni, 9 mai, a simțit pe pielea lui ce înseamnă să fie reprezentantul regimului putinist, chiar ambasadorul Rusiei în Varșovia, capitala Poloniei.

Ambasadorul Sergey Andreyev făcea parte dintr-o delegație a ambasadei când a ajuns cu o mașină oficială, care purta stegulețele Rusiei, la cimitirul soldaților sovietici din Varșovia. Un grup agitat de protestatari a recurs la un gest deloc lăudabil.

Întreaga delegație diplomatică a fost stropită

Ambasadorul, soția acestuia și alți diplomați au fost mânjiți cu vopsea roșie, din abundență, mulțimea blocându-le accesul în cimitirul militar, transmite agenția Tass.

Poliția ar fi ajuns după câteva minute la fața locului, a ținut mulțimea la distanță și i-a ajutat pe diplomați să se urce, în siguranță, în mașinile de protocol.

Citește și: Putin este supărat pentru că amanta ar fi din nou gravidă?

Anterior intervenției Poliției, ambasadorul și anturajul său, deși mânjiți din cap până în picioare, chiar într-un mod grotesc, cu vopsea roșie, cu o nuanță foarte apropiată de cea a sângelui, au încercat să păstreze o atitudine sobră și să înainteze spre cimitir.

Rușii taxează poliția din Varșovia

Evident, presa din Rusia boicotează autoritățile din Varșovia, susținând faptul că același grup de protestatari ar fi luat cu asalt zona cimitirului, înainte să ajungă coloana oficială în zonă, ar fi fluturat steaguri ucrainene și ar fi protestat împotriva regimului din Rusia, iar poliția ar fi lipsit cu desăvârșire.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net