Poftiţi în oraşul unde este ilegal să mori! VIDEO

Ultima actualizare:

Arhipelagul îndepărtat Svalbard, din Oceanul Atlantic, clasificat ca parte a Norvegiei, este un loc cu totul deosebit. Aici se află şi cel mai nordic oraş de pe pământ, Longyearbyen, care are câteva reguli foarte neobişnuite despre înmormântări, alcool şi arme, din cauza climatului aspru.

În Europa, undeva între Polul Nord şi Norvegia, se află un arhipelag unde nu există soare timp de patru luni în timpul iernii. Acesta este doar unul dintre multele lucruri pe care oamenii din întreaga lume abia şi le imaginează, dar este ceva obişnuit pentru Svalbard.

Citește și: Orașul subteran cu peste 20.000 de locuitori. Fascinanta arhitectură a impresionat cercetătorii

Longyearbyen (FOTOGRAFII: SHUTTER)
Longyearbyen (FOTOGRAFII: SHUTTER)

Insula, care se află la aproximativ o mie de kilometri de Polul Nord şi la 800 de kilometri de Norvegia continentală, are cel mai nordic oraş de pe pământ, Longyearbyen. Aici, temperatura obişnuită în timpul iernii poate scădea la minus 30 de grade Celsius. Aşezarea găzduieşte aproximativ 2.552 de oameni din diferite ţări, inclusiv Thailanda, Rusia şi Suedia.

Nu rata nici: Revelație arhitecturală! Orașul antic pe care europenii au vrut să-l șteargă de pe fața pământului

Turiştii trebuie să arate biletul  de călătorie dacă  vor să cumpere alcool
Turiştii trebuie să arate biletul de călătorie dacă vor să cumpere alcool

Svalbard este o destinaţie populară pentru turişti datorită gamei sale largi de atracţii, cum ar fi peşterile de gheaţă, săniile trase de câini şi, desigur, este locul perfect pentru a vedea aurora boreală. Arhipelagul are una dintre cele mai mari zone sălbatice neatinse din lume, iar mamifere precum urşi polari şi reni se plimbă liber.

Vezi și: Aici se ascund miliardarii când vine Apocalipsa! Cum arată L’Héritage, cel mai luxos buncăr din lume

Are legi ciudate, care-i pot deruta pe cei care nu sunt obişnuiţi cu modul de viaţă de aici. Spre exemplu, pisicile sunt interzise, pentru a proteja viaţa păsărilor. Deşi există baruri, restaurante, şcoli şi o universitate, nu există o maternitate, ceea ce înseamnă că femeile însărcinate trebuie să meargă în Norvegia cu aproximativ o lună înainte de a naşte.

Oamenii trebuie să meargă  înarmaţi pentru a se putea apăra  singuri în caz că  sunt atacaţi de urşi
Oamenii trebuie să meargă înarmaţi pentru a se putea apăra singuri în caz că sunt atacaţi de urşi

Cei grav bolnavi sunt alungaţi din localitate

Poate cel mai interesant şi neobişnuit aspect al vieţii din Longyearbyen este legat de înmormântări. Din cauza climei, oamenii nu au voie să fie îngropaţi acolo, deoarece cadavrele nu se vor descompune niciodată. Există un mic cimitir, care datează din 1918, după moartea a şapte bărbaţi norvegieni.

Corpurile lor au fost dezgropate în 1998 şi erau atât de bine conservate, încât virusul gripal care le-a fost fatal era încă prezent, chiar şi după 80 de ani. Aşadar se fac incinerări, pentru cine doreşte aşa. Dar cei care doresc o înmormântare clasică trebuie să meargă pe continent. De obicei, bolnavii în stadii terminale părăsesc din timp oraşul, tocmai pentru a respecta regulile. Aşadar, decesele care au loc în Longyearbyen sunt excepţional de rare.

Este unul dintre cele mai spectaculoase colţuri de lume, cu peisaje deosebite
Este unul dintre cele mai spectaculoase colţuri de lume, cu peisaje deosebite

O altă lege ciudată presupune ca rezidenţii să cumpere alcool în doze limitate, iar turiştii trebuie să-şi arate biletul de călătorie atunci când fac acest lucru. Oamenii care călătoresc în afara aşezărilor trebuie să poarte arme de foc, pentru a se putea apăra singuri în caz că sunt atacaţi de urşi polari.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net