Italienii au sechestrat ÔÇ×iahtul lui PutinÔÇŁ, ├«n valoare de 700 de milioane de dolari

De c├ónd Rusia a devenit ╚Ťinta sanc╚Ťiunilor occidentale, dup─â invazia militar─â declan╚Öat─â ├«n Ucraina, ├«n luna februarie a acestui an, mai multe state europene au confiscat bunuri ale oligarhilor ru╚Öi. Cea mai spectaculoas─â ÔÇ×captur─âÔÇŁ este, f─âr─â discu╚Ťii, iahtul Scheherazade, ├«n valoare de 700 de milioane de dolari.

iaht putin afp jpg
Iahtul Scheherazade, păzit de șalupa Gărzii Financiare din Italia. Sursa: AFP

╚Üin├ónd cont de valoarea ╚Öi, mai ales, de dimensiunile, dot─ârile exclusiviste ╚Öi de faptul c─â proprietarul ambarca╚Ťunii este ├«nv─âluit de mister, despre iahtul Scheherazade (n.r. ╚śeherezada ÔÇô personaj din ÔÇ×O mie ╚Öi una de nop╚ŤiÔÇŁ) a ajuns s─â se spun─â c─â ├«i apar╚Ťine ÔÇ×liderului supremÔÇŁ din Rusia, Vladimir Putin.

Cite╚Öte ╚Öi: ├Än ciuda tuturor ru╚Öilor! Ce alimente de lux se afl─â pe masa lui Vladimir Putin

Tocmai de aceea, confiscarea impresionantei ambarca╚Ťiuni a devenit o opera╚Ťiune foarte important─â. Lucru pe care italienii l-au ╚Öi realizat.

Iahtul nu e trecut pe numele lui Putin

Este binecunoscut faptul c─â Vladimir Putin prefer─â s─â utilizeze bunuri ├«nregistrate pe alte nume, pentru a p─âstra discre╚Ťia.

stanga
dreapta
iaht putin afp (2) jpg
iaht putin afp 3 jpg
iaht putin afp jpg
cap putin titlu h 57641558 jpg
Putin jpg
Vladimir Putin (foto: kremlin.ru)
putin paste4 jpeg
putin paste1 jpg
29 fiica lui vladimir putin maria vorontsova 3 jpg jpeg
1 vladimir putin shutterstock 288985085 jpg jpeg
9 meniul lui vladimir putin dieta 1 jpg jpeg
4 meniul lui vladimir putin dieta 3 jpg jpeg
2 geaca lui vladimir putin stadion moscova loro piana 12000 euro 5 jpg jpeg
7 geaca lui vladimir putin stadion moscova loro piana 12000 euro 1 jpg jpeg
putin profimedia png
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg

ÔÇ×Dup─â verificarea de c─âtre autorit─â╚Ťile fiscale, a ie╚Öit la iveal─â c─â exist─â o leg─âtur─â economic─â semnificativ─â ├«ntre proprietarul ╚śeherazadei ╚Öi elementele de rang ├«nalt ale guvernului rus. Pe baza acestor elemente, s-a recomandat ca iahtul s─â fie plasat pe lista actual─â de sanc╚Ťiuni a Uniunii Europene ╚Öi ministrul de finan╚Ťe de la Roma a fost de acordÔÇŁ, a declarat Garda Financiar─â din Italia pentru dailymail.co.uk

Italienii p─âstreaz─â secret numele proprietarului

De asemenea, publica╚Ťia a mai aflat, de la Mariateresa Levi, reprezentanta G─ârzii Financiare italiene╚Öti, daptul c─â ├«n noaptea de vineri spre s├ómb─ât─â (6 spre 7 mai), iahtul a fost sechestrat ├«n mod oficial: ÔÇ×Nu sunt ├«n m─âsur─â s─â v─â spun cine este proprietarul real, dar v─â putem spune c─â iahtul va urma s─â fie confiscat ╚Öi ├«n urm─âtoarele ore, c├ónd ofi╚Ťerii vor urca la bord ╚Öi vor pune sechestruÔÇŁ.

Cite╚Öte ╚Öi: Unde a ascuns-o Putin pe amanta Alina Kabaeva ╚Öi pe cei patru copii ai lor, pe timp de r─âzboi

Proprietarul oficial al iahtului  este o companie offshore, vehicul utilizat pentru evitarea anumitor taxe ╚Öi pentru anonimizarea beneficiarului real. Mai mult, cu excep╚Ťia c─âpitanului britanic al ╚śeherezadei, ├«ntreg echipajul iahtului era format din cet─â╚Ťeni ru╚Öi, despre care anchetele au indicat o posibil─â apartanen╚Ť─â la serviciile secrete ruse╚Öti.

Echipajul rusesc, înlocuit cu britanici

A╚Öa c─â italienii au avut grij─â s─â ├«i trimit─â pe ru╚Öi acas─â, pentru a evita o posibil─â ÔÇ×evadareÔÇŁ a luxoasei ambarca╚Ťiuni din custodia autorit─â╚Ťilor, angaja╚Ťii fiind ├«nlocui╚Ťi cu o echip─â din Marea Britanie, conform dailymail.co.uk

Iahtul e tras în portul Marina di Carrara

Publica╚Ťia britanic─â Daily Mail a cercetat, recent, pozi╚Ťionarea luxosului iaht ╚Öi l-a descoperit ├«n portul toscan Marina di Carrara, unde sunt realizate anumite repara╚Ťii sau interven╚Ťii de ├«ntre╚Ťinere. ╚śeherezada este p─âzit─â de autorit─â╚Ťile italiene non-stop.

5 putin vladimir getty images jpg jpeg
Dac─â iahtul ├«i apar╚Ťine lui Putin, acesta va pierde investi╚Ťia de 700 de milioane de dolari

Iahtul a fost lansat ├«n 2020, poate g─âzdui 18 oaspe╚Ťi, ├«n nou─â cabine luxoase, dispune de un apartament principal, piscin─â, centru spa sau sal─â de spectacole.

Nava dispune și de un centru medical

Alte 20 de cabine sunt rezervate echipajului de 40 de persoane, ambarca╚Ťiunea dispun├ónd de dou─â heliporturi, ╚Öase pun╚Ťi ╚Öi o mic─â unitate de ├«ngrijiri medicale.

Iahtul a fost în centrul unei anchete coordonate de echipa lui Alexei Navalnîi, un oponent înverșunat al regimului Putin, încarcerat, în prezent, în Rusia.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
trans bhutan cnn
rona hartner
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg