Cât mai este “darul de nuntă”. Se mărește mult anul acesta. Iată explicațiile

Ultima actualizare:

În ultimele 12 luni, prețurile alimentelor, utilităților și carburanților s-au majorat semnificativ. Acest lucru a făcut ca toate celelalte lucruri să se scumpească, inclusiv darul de nuntă. Așadar, cei care vor accepta să meargă la o nuntă/un botez în perioada următoare vor avea de scos din buzunar o sumă consistentă. Este bine de știut că darul diferă de localitatea unde are loc petrecerea, salonul de evenimente și ziua când se organizează (duminica, darul este ceva mai mic decât sâmbăta).

Mireasa pixabay jpg

Ce sume de bani trebuie să dea participanții la o nuntă

Mai, iunie, iulie, august, septembrie și octombrie sunt lunile cele mai căutate din an pentru a organiza o nuntă. Așadar, sezonul acest evenimente abia ce s-a deschis. Și tu ai primit o invitație la o nuntă, în Capitală, și nu știi câți bani să oferi mirilor? Specialiștii spun că o nuntă în București este mai scumpă decât în orice altă localitate din țară și că dacă ești prieten apropiat cu mirii trebuie să dai 800-900 de lei dar, dacă vii singur la marele eveniment. Dacă însă vei alege să vii cu partenerul/partenera, atunci acesta se dublează și ajunge să fie 1600-1800 de lei.

Darul diferă și de ziua în care are loc marele eveniment

Darul diferă și de ziua în care se desfășoară nunta. Mai exact, pentru o nuntă care are loc într-o zi de sâmbătă, darul pe care trebuie să-l oferi se ridică undeva la 1.750 - 2.000 de lei, de cuplu. În schimb, dacă evenimentul are loc duminica, va trebuie să scoți din buzunar pentru tine și pentru persoana care te insoțește undeva la 1.600 - 1.800 de lei.

Dacă mergi cu copilul la nuntă și plicul cu bani trebuie să fie mai consistent

Dacă alegi să iei și copilul cu tine la eveniment, atunci trebuie să dai ceva mai mulți bani. Cel puțin 50% din costul unui meniu, dacă cel mic are până în 11 ani. Dacă are peste această vârstă, trebuie să mai adaugi în plic cel puțin valoarea unui meniu. 

Câți bani trebuie să dea nașii de cununie la nuntă

Nașii de cununie se numără printre invitații care trebuie să ofere și cei mai mulți bani mirilor. Darul acestora, recomandă specialiștii în evenimente, trebuie să fie de 3.200 - 3.550 lei. Însă, și în acest caz, dacă cei doi sunt însoțiți și de un copil vor trebui să suplimenteze suma de bani ce le-o oferă finilor. 

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net