Cazul care a îngrozit Marea Britanie! Gestul neașteptat al tinerei asistente care a ucis cu sânge rece șapte bebeluși

Lucy Letby, în vârstă de 33 de ani, este o fostă asistentă medicală care a fost acuzată de uciderea a șapte bebeluși și de încercarea de a ucide alți zece. Femeia a izbucnit în lacrimi în fața instanței Manchester Crown Court. A început să plângă în momentul în care juriului i-au fost prezentate imagini cu dormitorul ei.

Lucy Letby a fost acuzată de uciderea a șapte bebeluși / colaj: Click!
Lucy Letby a fost acuzată de uciderea a șapte bebeluși / colaj: Click!

În fotografii se puteau observa două tablouri înrămate având următoarele mesaje: „Shine Like a Diamond” (n.r. „Strălucește ca un diamant”) și „Leave Sparkles Wherever You Go” (n.r. „Lasă amintiri de neuitat oriunde te-ai duce”).

Polițiștii au ridicat din locuința acesteia un jurnal din anul 2016, în care Letby a făcut mențiuni referitoare la unii dintre copiii pe care se presupune că i-ar fi atacat și mai multe note scrise de mână, despre care s-a afirmat că sunt declarații de dragoste. Pe unele dintre bilețele Lucy notase „Te-am iubit" și „cel mai bun prieten al meu". Din motive legale, numele colegului medic căruia i-au fost adresate mesajele nu a fost dezvăluit, potrivit publicației The Sun.

 Lucy Letby: „Nu merit să trăiesc, sunt o persoană oribilă

Anterior, jurații au mai primit și alte probe, printre care un bilețel care conținea următorul mesaj: „Sunt rea că am făcut asta”.

După care textul continua astfel: „Nu merit să trăiesc. I-am ucis intenționat, pentru că nu sunt suficient de bună pentru a avea grijă de ei. Sunt o persoană oribilă”.

  Lucy Letby  a fost caracterizată drept o „prezență constantă răuvoitoare”  

Letby a fost acuzată de uciderea a cinci băieți și a două fetițe, pe care i-a otrăvit în mod voluntar cu insulină sau pe care i-a ucis injectându-le aer în vene, potrivit BBC.

Crimele au avut loc în perioada cuprinsă între anii 2015 – 2016, pe când aceasta era angajată în secția de neonatologie de la spitalul „Countess of Chester”. Asistenta de neonatologie a fost arestată pentru prima dată în Chester, în data de 3 iulie 2018, apoi a fost eliberată pe cauțiune în așteptarea unor investigații suplimentare.

A fost arestată din nou în 2019, fiind ulterior eliberată pe cauțiune pentru efectuarea altor anchete. Ultima dată a fost reținută în noiembrie 2020, fiind inculpată cu opt capete de acuzare de crimă și zece capete de acuzare de tentativă de omor.

Procesul a început în luna octombrie 2022 și se află în curs.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
Dr  Vlad Ciurea jpeg
crocodil pixabay jpg
2925A0F4 C385 4830 B11E 00CE28E4267F jpeg
Furtuna solara FOTO Shutterstock
mancare de tip fast food jpg
Alegeri FOTO Shutterstock jpg
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net