Ce a făcut Victoria Henao, după moartea celebrului traficant de droguri Pablo Escobar. A fost soția lui vreme de 17 ani

Pe columbianul Pablo Escobar îl cunoaște toată lumea, însă puțini știu detalii despre Maria Victoria Henao, cea care a fost soția lui. O femeie simplă, ce provenea dintr-o familie modestă, din Columbia, care la doar 12 ani s-a îndrăgostit de Pablo. Deși i-a stat aproape până în ultima clipă, Maria niciodată nu a fost de acord cu activitățile soțului. Presa vorbește și despre faptul că l-a iubit atât de mult pe Escobar, încât a acceptat să trăiască în casă cu amantele lui. Marile probleme pentru aceasta au venit, însă atunci când Pablo a murit. Ea și-a luat cei doi copii și au fugit din Columbia, schimbându-și identitatea.

Maria Victoria Henao și Pablo Escobar Foto: New York Post
Maria Victoria Henao și Pablo Escobar Foto: New York Post

Maria Victoria Henao avea 12 ani când l-a cunoscut cu Escobar 

Când Maria Victoria Henao s-a îndrăgostit de Pablo Escobar nu avea de unde să știe că acesta va fi viitorul lider al cartelului Medellín. Femeia avea doar 12 ani când l-a cunoscut pe Pablo, care era cu 11 ani mai mare și avea un comportament frumos în acea perioadă, scrie shtiu.ro. Câțiva ani mai târziu cei doi s-au căsătorit, în pofida diferenței mare de vârstă și a faptului că familiile lor s-au opus cu înverșunare.

Femeia nu a fost de acord cu activitățile cu droguri 

„A fost un mare amant. M-am îndrăgostit de dorința lui de a ajuta oamenii și de compasiunea lui pentru greutățile lor. Visam împreună să construim școli pentru săraci", povestea Maria Victoria Henao. Cu toate că femeia a rămas alături de soțul ei până la moartea brutală a acestuia în anul 1993, ea nu a fost de acord cu niciuna dintre activitățile întreprinse de lordul drogurilor. Cei doi au avut o căsnicie de 17 ani, plină de evenimente neplăcute.

Pablo Escobar împreună cu soția Maria Foto: New York Post
Pablo Escobar împreună cu soția Maria Foto: New York Post

Pablo a fost singura și prima ei iubire

Maria s-a căsătorit cu Pablo la vârsta de 15 ani și, ca orice cuplu la început, au avut momentele lor de fericire. Femeia a recunoscut ani mai târziu că l-a iubit pe Escobar până la moartea lui, chiar dacă știa cu ce se ocupă și era conștientă de fărădelegile pe care Escobar le făcea. Potrivit Mariei, Pablo a fost prima și singura iubire din viața ei. Aceasta a povestit că atunci când a fost sărutată prima dată de Pablo a încremenit, neavând experiență la o vârstă atât de fragedă, iar după primul contact sexual a și rămas însărcinată, la 14 ani. Maria era practic un copil și nu a înțeles ce se întâmplă, însă Escobar a știut și a obligat-o să facă avort. Un an mai târziu, în anul 1976, cei doi s-au căsătorit.

Noaptea nunții a fost incredibilă pentru Maria, iubirea dintre cei doi rămânând inscripționată precum un tatuaj în memoria tinerei fete. Ea avea 15 ani, iar soțul ei 26. După căsătorie, Pablo a trecut, ușor și sigur, de la infracționalități mărunte la un adevărat imperiu al drogurilor. Zece ani mai târziu bărbatul deținea 80% din traficul de cocaină din SUA.

Maria trebuia să se rezume la a fi mamă și soție

Maria a fost învățată încă de la începutul relației să nu pună întrebări despre munca bărbatului și să întoarcă privirea atunci când observa o infracționalitate. Rolul acesteia se rezuma în a fi soție și mamă. Cu toate că s-a bucurat de o viață de lux alături de Pablo, femeia a recunoscut că a fost bântuită toată viața de crimele comise de acesta. Se spune că până la 4.000 de oameni ar fi murit din ordinul lui Escobar.

Maria trăia în casă cu amantele soțului 

Pablo Escobar și-a înșelat soția de nenumărate ori și ajunsese să trăiască cu amantele în aceeași casă cu Maria. Pe măsură ce bogăția și puterea sa creșteau, lucrurile deveneau și mai complicate, iar cartelul condus de el l-a asasinat pe ministrul Justiției Rodrigo Lara în 1984, a ucis un candidat la președinție și a aruncat în aer un zbor comercial.

Ce a făcut Maria după moartea soțului 

După moartea lui Pablo, Maria și-a luat copiii și au fugit din Columbia și au ajuns în Buenos Aires, Argentina. Aceștia și-au schimbat numele pentru a se pierde orice urmă cu cartelul de droguri. Maria, soția lui Pablo Escobar, a ajuns să se numească Victoria Eugenia Henao.

Cine a fost Pablo Escobar

Pablo Emilio Escobar Gaviria a fost un celebru baron al drogurilor columbian, care la apogeul carierei sale deținea 80% din traficul de cocaină din SUA. Supranumit „Regele Cocainei ”, acesta a fost cel mai bogat criminal din istorie, cu o avere netă cunoscută estimată la 30 de miliarde de dolari (în anii 1990) și aproximativ 100 de miliarde de dolari dacă sunt incluși și banii ascunși prin diverse locații din Columbia. În cei aproape 18 ani in care a condus cel mai mare imperiu al drogurilor, numele de Pablo Escobar este asociat cu uciderea a peste 200 de politiști și 600 de civili.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net