Ce activează boala care omorât-o pe Rona Hartner! Factorul declanșator, dezvăluit de celebrul medic Vlad Ciurea: „Feriți-vă de…”

Ultima actualizare:

Bolile grave în organism se activează la stres. Este explicația făcută de doctorul în ştiinţe medicale şi profesorul universitar Vlad Ciurea. Cancerul, diabetul sau hipertensiunea se pot declanșa la orice persoană care este nervoasă sau suferă de depresie. Ne amintim că artista Rona Hartner a murit după ce a fost diagnosticată cu cancer la plâmâni și creier. 

Medicul Vlad Ciurea spune cum se declanșează bolile în organism Foto: captură YouTube
Medicul Vlad Ciurea spune cum se declanșează bolile în organism Foto: captură YouTube

"Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier"

Invitat în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”, medicul neurochirurg Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în științe medicale și profesor universitar, a discutat despre boala secolului, cancerul, afecțiune care poate afecta pe oricine. „Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului, și gena hipertensiunii, și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea.

Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – n.r.). Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea, scrie exquis.ro.

Autovindecarea nu trebuie exclusă 

„Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani. A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie. A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea.

Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată“, a mai spus neurochirurgul.

image
image
image
image
image
image
trandafiri albi foto magnolia jpg
casa thesun1 jpg
casa colaj tiktok jpg
Dieta Atlantica jpg
vapor istock jpg
castelul predjama pixabay jpg
Rimetea FOTO Shutterstock jpg
Lavanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net