Ce flori să nu oferi niciodată în ziua de Florii. Mare atenție!

Ultima actualizare:

De Florii, pe lângă sărbătorirea Intrării Domnului în Ierusalim, îi sărbătorim și pe toți cei cu nume de flori care au intrat în viața noastră. Există peste un milion de români care își serbează ziua de nume de Florii, iar dacă aveți de gând să oferiți drept cadou un buchet cu flori, aveți grijă! Unele flori nu se oferă niciodată în ziua de Florii, iar gestul vostru poate fi interpretat greșit!

Un buchet de flori nu se demodează niciodată. / foto: freepik.com
Un buchet de flori nu se demodează niciodată. / foto: freepik.com

Există o mulțime de nume de flori în România, atât pentru doamne cât și pentru domni. Se estimează că peste 1 milion și jumătate dintre cei din țara noastră își vor serba ziua onomastică mâine, așa că, mai mult ca sigur, fiecare dintre noi a pregătit deja cadourile pentru cei dragi, sau urmează să o facă în această seară. Iar pentru cei care nu o fac, măcar exersați în oglindă câteva scuze bune!

Desigur, pe lângă cadouri, sau în locul acestora, pentru cei care au uitat complet de această aniversare, se pot lua și buchete de flori! Buchetul de flori este printre cele mai „clasice” cadouri pentru că rămâne apreciat mereu, iar dacă mâine dimineață vă treziți bucuroși că veți mânca diverse tipuri de pește, apoi vă amintiți cu groază că ați uitat complet de aniversarea soției, un buchet frumos de flori vă poate scoate din impas!

Desigur, există și aici câteva „reguli” la care trebuie să aveți grijă! De exemplu, daca ați uitat de aniversarea soției iar apoi apăreți în casă cu un buchet de flori galbene, vă puteți trezi în mai multe probleme decât vă temeați, pentru că, în general, florile galbene se oferă la despărțire. Așa că dacă vreți să evitați alte capcane de acest gen, aflați alături de Click! florile de care trebuie să vă feriți!

Ce flori nu se oferă în ziua de Florii

Florile galbene sunt asociate cu despărțirile. / foto: freepik.com
Florile galbene sunt asociate cu despărțirile. / foto: freepik.com

Un alt obicei din țara noastră pune garoafele în categoria florilor care trebuie evitate, datorită tradiției care a prins contur în România de a oferi aceste flori cu ocazia unei înmormântări. Iar că tot veni vorba despre înmormântări, o floare superbă care vă poate atrage atenția este cala. Din păcate, cel puțin varietatea cu petale albe este folosită des la înmormântări, de-a lungul Europei. Dacă partenera voastră se pricepe la simbolistica florilor, sau are o prietenă „binevoitoare” care o va pune la curent, ar fi bine să evitați aceste soiuri.

Cât despre simbolistica despărțirii, ciclamele trebuie evitate și ele! Deși arată frumos, iar culorile lor puternice vă pot tenta să le cumpărați, acestea au devenit un simbol al despărțirii, așa că ar fi cel mai indicat să evitați acest soi de floare, dacă nu există ceva anume între dumneavoastră și parteneră care oferă acestor flori un înțeles personal, complet diferit de simbolismul tradițional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net