Semnificația florilor. Ce e potrivit să-i oferi duminică unei sărbătorite

Ultima actualizare:
Orhideele roz reprezintă dragoste şi afecţiune pură
Orhideele roz reprezintă dragoste şi afecţiune pură

Duminică sunt Floriile și cel mai potrivit cadou pe care îl poți face unei sărbătorite este, evident, un buchet de flori. Acesta se alege nu numai după aspectul vizual sau după miros. Florile au propria semnificaţie, iar dacă nu o cunoşti, rişti să transmiţi “mesaje” nepotrivite.

Trandafiri, flori exotice, lalele şi frezii, în buchet sau în ghiveci, opţiunile şi combinaţiile pe care le poţi face sunt cât de poate de variate. Evident, ideal e să cunoşti preferinţele celei căreia vrei să-i oferi florile. Dacă nu beneficiezi de această informaţie, orientează-te în funcţie de personalitatea ei şi de relaţia pe care o aveţi.

Flori în funcție de personalitatea sărbătoritei și de relația pe care o aveți

  • Pentru o persoană tânără, veselă, alege un buchet multicolor, la fel de „vesel”.
  • Dacă e o persoană sobră, pretenţioasă, oferă-i un buchet de crini sau de flori exotice.
  • Dacă relaţia e mai degrabă profesională, alege culori neutre, gen portocaliu, roz, galben.
  • Iubitei îi poţi lua trandafiri roşii, simbol al iubirii.
  • Pentru soră, mamă, prietenă, poţi lua flori de primăvară. De altfel, aceste flori se pot oferi oricui în această perioadă. Sunt frumoase, proaspete şi frumos mirositoare.

Flori în funcție de culoare

În ceea ce privește culorile, trebuie să știi că florile albe sunt potrivite pentru o persoană clasică. Dacă relaţia e mai degrabă profesională, alege culori neutre, gen portocaliu, roz. Se spune că florile roşii înseamnă iubire, pasiune, cele galbene gelozie, iar cele albe puritate. Trandafirii roşii sunt simbolul iubirii şi îi poţi lua doar soţiei/iubitei. Amicelor, mamei, surorii le poţi lua flori de primăvară. De altfel, freziile, lalelele şi narcisele sunt florile ideale pentru ziua numelui, pentrui oricine.  

Ce simbolizează florile

  • Trandafirii. Nu degeaba sunt florile pe care şi le oferă îndrăgostiţii. În special cei roşii simbolizează dragostea, romantismul, pasiunea, albul te duce cu gândul la puritate şi dragoste spirituală, rozul deschis la graţie şi nobleţe, iar rozul închis înseamnă recunoştinţă şi apreciere.
  • Lalelele sunt ideale acum, primăvara. Nu sunt nici prea romantice, nici prea elegante, nici prea mari, nici prea mici. Se spune că cele galbene reprezintă dragostea fără speranţă, cele roşii iubirea capabilă de orice sacrificii, cele albe preţuirea, iar cele pestriţe îi transmit primitoarei complimentul discret că are ochi frumoşi. Laleaua, în ansamblu, simbolizează dragostea şi rezistenţa sentimentelor, în ciuda timpului şi a obstacolelor.
  • Freziile. Sunt flori delicate şi parfumate pe care orice femeie s-ar bucura să le primească. Ele simbolizează inocenţa, încrederea, prietenia.
  • Garoafele au o istorie bogată şi au fost folosite pentru o mulţime de ocazii. Cele roşii exprimă admiraţie, cele albe sunt asociate cu puritatea şi norocul, cele roz înseamnă recunoştinţa, iar cele galbene frumuseţea şi căldura.
  • Gerbera e simbolul frumuseţii, purităţii, nevinovăţiei. Sunt disponibile într-o viarietate de nuanţe şi sunt binevenite oricând, pentru oricine.
  • Crinii. În Grecia Antică, această floare simboliza speranţa şi triumful. Astăzi, când dăruiești cuiva crini, e ca și cum îi mărturisești că ai un respect deosebit pentru ea.
  • Gardenia. Această floare parfumată denotă eleganţă, puritate, bucurie şi simbolizează iubirea de modă veche.
  • Orhideele. Elegante, exotice, sunt cadoul perfect în multe ocazii. Simbolizează dragostea, frumuseţea, luxul şi puterea. Cele roşii înseamnă pasiune, dorinţă, iubire, cele galbene dau o senzaţie de eleganţă, iar cele roz reprezintă dragoste şi afecţiune. Dacă îi oferi cuiva o astfel de floare elegantă, este ca şi cum îi transmiţi că o consideri frumoasă şi o apreciezi.
  • Crizantemele. Chiar dacă sunt flori de toamnă, prin diversitatea culorilor şi frumuseţea buchetului se pot oferi şi în această perioadă. Transmit bucurie, simplitate, prietenie, optimism. Cele albe înseamnă sinceritate, iar cele galbene dragoste blândă.
  • Floarea soarelui. Aceste flori vesele simbolizează prietenia, loialitatea şi căldura sufletească.

Poți comanda buchetul online

Nu te poți duce să duci personal buchetul, din cauza restricțiilor de circulație? Poți să-l comanzi online, urmând să fie livrat la domiciliu. În marile orașe sunt florării care pot livra în doar câteva ore de la plasarea comenzii. Unele oferă posibilitatea să oferi, pe lângă buchet, și o mică atenție. „Comanda se poate plasa pe site inclusiv duminică până la ora 15.00. Cele mai ieftine buchete pornesc de la 120 de lei. Avem și trandafiri criogenați care rezistă până la 20 de ani. Costă 95 de lei. Pe lângă flori, puteți opta să-i fie livrate sărbătoritei bomboane de ciocolată, vin spumant sau ursuleți de plus”, ne spune o angajată de la buchete.ro.

Dacă ambalezi florile frumos, într-un aranjament, cu siguranță vei impresiona primitoarea
Dacă ambalezi florile frumos, într-un aranjament, cu siguranță vei impresiona primitoarea

Florăria floridelux.ro livrează în weekend doar în București și Brașov. În schimb, Floria.ro livrează în două ore de la confirmarea comenzii oriunde în țară. „Livrăm inclusiv duminică, de Florii, în condiții de siguranță. Plata se face exclusiv online, iar livrarea se poate face fără contact direct cu furnizorul, acesta lăsând buchetul la ușa destinatarei”, a declarat pentru Click! Marina Popescu, directorul general al companiei. Potrivit acesteia, în topul florilor preferate de români se numără trandafirii, dar și freziile, orhideele, zambilele și hortensiile. 5% dintre români își doresc flori exotice în buchete, în timp ce aproape 40% preferă florile de sezon, iar restul nu are o preferință anume, concentrându-se pe prospețimea și rezistența acestora. Anul acesta, se remarcă o tendință de a comanda inclusiv plante de apartamente cadou, dat fiind că distanțarea socială ne-a îndepărtat inevitabil de contactul direct cu natura.  

Ce semnifică numele tău

Se spune că cea care are nume de floare preia puţin din trăsăturile plantei pe care o reprezintă, fie ele bune sau rele.

  • Violeta, Viorica. Numele vine de la gingaşa viorea, iar femeile care-l poartă par fragile şi uşor influenţabile. Dar nu e chiar aşa. Sunt hotărâte şi tranşante în relaţiile cu cei din jur, extrovertite şi diplomate.
  • Camelia. Este o floare nobilă, iar femeile care îi poartă numele au o frumuseţe sufletească şi o puritate aparte. Sunt ambiţioase, perseverente şi reuşesc să facă tot ce îşi propun. Totuşi, ca şi floarea cu acest nume, sunt pretenţioase, capricioase şi mult prea încrezătoare în forţele proprii.
  • Narcisa. Este o femeie pasională, care se spune că iubeşte o singură persoană toată viaţa. Are, totuşi, de pierdut din cauza timidităţii, a neîncrederii şi a geloziei. Este o fire discretă şi modestă.
  • Crina. Numele simbolizează puritate, sinceritate. Persoanele cu acest nume sunt mândre, corecte, perfecţioniste. În cuplu, au tendinţa să domine şi să aibă cerinţe prea mari.
image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net