Ce i-ar putea aștepta pe românii fără cont bancar? Avertismentul lui George Simion

Plata cu cardul a fost promovată intens în perioada pandemiei, dar mulți români preferă să folosească, în continuare bani cash, existând un număr considerabil de persoane care nici nu dețin un card bancar.

Mulți români preferă banii cash, în defavoarea cardului bancar. Foto generic.
Mulți români preferă banii cash, în defavoarea cardului bancar. Foto generic.

George Simion trage semnalul de alarmă

George Simion, liderul partidului AUR, a tras un semnal de alarmă referitor la un posibil control asupra banilor românilor, invocând o aparentă intenție a unor entități de a limita tranzacțiile cu bani cash.

Invitat la România TV, George Simion a acuzat o posibilă strategie a unor bănci străine și a criticat instituțiile de stat, responsabile cu controlul acestora.

S-au înțeles toți între ei, devii sclavul lor. Statul trebuie să intervină!  Consiliul Concurenței a spus acest lucru. Avem companii străine aici, care nici măcar nu au sediu în țara asta, care doar își desfășoară activitatea aici”, a spus George Simion, în platoul România TV, și a oferit exemplul unei bănci, originară din Olanda, despre care a afirmat că ar fi dublat ratele românilor, profitul fiind trimis în țara de origine.

El a continuat, indicând și o presupusă complicitate a unor instituții de stat, în ceea ce pare un business tipic occidental, întâlnit, până la urmă, în întreaga lume.

Trebuie să vă conformați altfel sunteți executat, așa a dictat Parlamentul. Avem multe instituții de control care nu îndrăznesc să intervină (…) BNR are o dobândă de referință, după care băncile ar trebui să se ia (pentru ROBOR – n.r.). Ar trebui să fie un prag suportabil pentru populație. Dacă nu-ți convine un operator bancar, te muți la altul, pentru că ești în capitalism. Dar dacă s-au înțeles toți între ei, devii sclavul lor. Statul trebuie să intervină!”, a declarat George Simion, potrivit sursei citate.

De asemenea, liderul AUR a continuat cu acuzațiile la adresa politicienilor autohtoni, acuzând chiar înțelegeri de tip cartel, între stat și operatori privați. „E un plan al globaliștilor, de a ne controla și a introduce o monedă digitală. Parlamentari de la PSD, precum Ștefan Radu Oprea și Tuță, de la PNL, au un proiect care va trece repede prin Parlament, spun ei. Fiecărui român i se va aloca un cont bancar. Se va limita numărul tranzacțiilor cu numerar. Până acum, în Italia era 1.000 euro. Noul guvern conservator, al Giorgiei Meloni, va interveni. Va fi ridicată limita la 5.000 – 10.000 de euro. Noi facem conturi bancare pentru bănci antiromânești, care exportă banii românilor munciți din greu”, a mai comentat liderul AUR.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net