Ce legume se pot planta în luna iulie! Sfaturi știute doar de grădinarii experimentați, pentru o recoltă de toamnă bogată

Ultima actualizare:

Cei care stau la curte și se bucură de mult pământ pot avea cu siguranță parte de o grădină prosperă care să le aducă multe bunătăți. Deși există concepție greșită că legumele se plantează de principiu doar primăvara, iată că există o mulțime de legume pentru care vara le este mult mai prielnică.

fructe si legume 1 jpg

Ce legume se pot planta în iulie

În luna lui Cuptor foarte multe culturi deja se recoltează, însă în același timp pe lângă adunatul roadelor vă puteți ocupa de noi culturi care vor prospera. Plantarea prin succesiune este o modalitate strategică de a eșalona plantarea legumelor pentru o a avea o perioadă mai lungă de recoltare. În loc să plantați doar o singură serie de salată sau morcovi într-un sezon, puteți semăna aceste culturi la fiecare 2-4 săptămâni pentru o aprovizionare continuă. Pe măsură ce o succesiune se diminuează, cealaltă va fi aproape gata de recoltare. Pentru a face asta trebuie să fiți atenți la ce soiuri de legume aveți și cât de repede cresc. 

Ce legume poți planta în luna iulie este cea mai importantă lună pentru varza și cartofii de toamnă. Dacă primăvara nu ați reușit să puneți culturile, atunci luna iulie este ideală să faceți culturi prin semințe sau răsaduri. Înainte de a le planta este important să știți că pământul trebuie udat, întrucât este o perioadă mai secetoasă spre deosebire de martie, aprilie și mai potrivit agrointel.ro

legume pixabay jpg

Potrivit aceleași surse există anumite perioade din iulie când este bine să plantați legumele. Perioada 1-10 iulie este ideală pentru pentru producția de varză de vară, de varză creață, gulii, castraveți, andive, porumb dulce, mărar, fasole verde. Perioada 10-20 iulie este potrivită pentru castraveți, porumb dulce, mărar, fasole verde, iar în perioada 20-30 iulie puteți planta varză pentru producția de toamnă, plantat gulii, sfeclă roșie, castraveții, cartofi de toamnă, fasole verde, mărar. De asemenea, tot în luna iulie puteți planta roșii de ciclul II, ardei, vinete, conopidă, broccoli.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net