Medicamentul banal care prelungește viața legumelor și florilor din grădină. Doar adevărații grădinari știu trucul

Se pare că o banală pastilă nu este doar un medicament, aceasta fiind benefică și pentru anumite plante. Pusă la rădăcina plantelor ornamentale, ea le ajută să se dezvolte, dar este benefică și pentru plantele și legumele din grădină. 

Medicamentul banal care prelungește viața legumelor și florilor din grădină / Foto: Freepik
Medicamentul banal care prelungește viața legumelor și florilor din grădină / Foto: Freepik

Produsul special care poate fi utilizat la plantele, legumele și florile din grădină și are efecte benefice, sigur nu te-ai fi așteptat, este banala aspirină, medicamentul pe bază de acid acetilsalicilic. Aspirina ajută nu numai oamenii, ci este de un real folos și plantelor din grădinile noastre. Așadar, această pastilă pe care unii dintre noi o folosim pentru a scăpa de o durere mai acută, gospodarii o utilizează pentru a ajuta florile și legumele.

Aspirina, medicamentul care îți ajută floriile și legumele

Se știe că o tabletă de aspirină prelungește viața florilor tăiate. De ce? Oamenii de știință s-au gândit și ei la acest lucru și au facut mai multe experimente. Au ajuns la concluzia că, aspirina pentru plante nu este doar un fungicid accesibil și cel mai inofensiv, ci și un activator de creștere. 

Dacă florile dumneavoastră refuză să înflorească, au crescut în lungime, tulpinile au devenit subțiri, dezvoltarea a încetinit, iar frunzele au devenit palide și cu pete, cel mai probabil plantele au o insuficiență de substanțe nutritive. Totuși, cercetătorii de la Universitatea din Rhode Island au descoperit faptul că, o pastilă de aspirină pisată și amestecată cu 3 litri de apă, poate face minuni. Totodată, chiar dacă nu mai sunt în termen, pastilele pot fi folosite și vor avea același efect. 

După dizolvarea în totalitate a pastilei, lichidul poate fi pus într-un pulverizator și stropite plantele, ori o puteți pune direct la rădăcină. Poți folosi metoda doar în perioada când plantele sunt în creștere și nu foarte des.

Recomandarea specialiștilor este să aplici o singură dată la trei săptămâni și doar dimineața, pentru a fi bine absorbită și pentru a nu afecta în vreun fel insectele, precum albinele. Pastila îndeplinește funcția principală oferind putere și rezistență plantelor. În plus, stimulează creșterea ulterioară și previne putrezirea sau mucegaiul. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net