Ce nebun! Și-a făcut propria țară și s-a declarat sultan

A rămas fără țări pe care să le viziteze, așa că și-a creat-o pe a lui! Randy „R Dub!” Williams, un DJ de din San Diego, cunoscut și sub numele de „Sultanul din Slowjamastan”, a decis să cumpere un teren arid în deșertul din California pentru a înfiița o nouă țară numită după emisiunea sa de radio.

Randy Williams, sultanul Republicii Slowjamastan
Randy Williams este sultanul Republicii Slowjamastan (Foto: Facebook Slowjamastan)

Republica Slowjamastan are 500 de cetățeni înregistrați, iar Williams susține că încă 4.500 au fost aprobați condiționat sau așteaptă la coadă pentru cetățenie. Bărbatul invită turiștii din lumea întreagă să viziteze Republica Slowjamastan și promite să creeze cea mai importantă „micronațiune” din lume.

„Suntem o dictatură”

Republica Slowjamastan
Micronațiunea este, de fapt, un deșert din California (Foto: Facebook Slowjamastan)

„Când nu sunt la radio, probabil călătoresc într-o țară despre care cei mai mulți nu au auzit”, a spus Williams pentru CNN nu cu mult înainte de a pleca într-o călătorie în Turkmenistan, ultima țară de pe lista sa de 193 de persoane recunoscute de ONU. „Unul dintre motivele pentru care am creat Slowjamastan a fost pentru că, după 193 de țări, îmi doream încă una.”

Denumită oficial Teritoriile Unite ale Națiunii Suverane a Republicii Populare Slowjamastan, țara auto-declarată a lui Williams este situată lângă California State Route 78, la două ore și jumătate de mers cu mașina la nord-vest de San Diego.

Micul teren nu este nimic mai mult decât un deșert, unde Williams a ridicat un semn enorm pe care scrie „Bine ați venit în Slowjamastan”, chiar lângă autostradă. A construit și un post de control la frontieră, unde a arborat steagul colorat al republicii Slowjamastan, deasupra biroului său ministerial, care este deschis în prezent. Williams a fost inspirat să-și creeze propria țară după ce a vizitat diverse „micronațiuni” – teritorii autodeclarate și nerecunoscute oficial, conduse adesea de lideri excentrici – în călătoriile sale în lume.

Suntem o dictatură de cele mai multe ori”, spune Williams, în timp ce explică sistemul de „guvernare” al Republicii sale. „Ocazional, vom organiza referendumuri. Recent, le-am permis cetățenilor să voteze care ar trebui să fie fructul nostru național, sportul și chiar cum ar trebui să fie numit animalul nostru național.” De asemenea, bărbatul susține că Slowjamastan este o națiune fără taxe: „Nu credem în supraimpozitarea cetățenilor noștri”.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net