S-a autoproclamat «dictator», iar țara lui este formată doar din propria lui familie!

Kevin Baugh (60 de ani) este „dictatorul binevoitor” al Republicii Molossia – o micronațiune de 5.000 de metri pătrați din Nevada. Teritoriul are o „armată” formată din două caiace și o monedă numită valora, dependentă exclusiv de valoarea aluatului de prăjituri din ciocolată.

Kevin Baugh și-a îndeplinit visul de a conduce o micronațiune (Foto: Instagram)
Kevin Baugh și-a îndeplinit visul de a conduce o micronațiune (Foto: Instagram)

Citește și: Obiceiurile ciudate care îi aduceau lui Adolf Hitler satisfacţia sexuală

Totul a început în 1977, când Kevin Baugh, atunci în vârstă de 15 ani, și cel mai bun prieten al său din copilărie, James Spielman, s-au uitat la „Șoarecele se pune cu Elefantul” – un film satiric din 1959 despre o națiune fictivă care duce război împotriva SUA. „Am fost inspirat de această peliculă creativă”, a spus bărbatul, care a cerut să fie numit „Excelența Sa” sau „Președintele Baugh”, în timpul unui interviu telefonic cu publicația americană Insider.

Vezi și: Iubita sexy a dictatorului Lukașenko, cel mai tânăr parlamentar!

«Nu sunt genul de dictator care îi face pe oameni să dispară»

Iată și: Gina Lollobrigida s-a iubit cu Fidel Castro.Totul despre aventura fierbinte dintre actriţa italiană şi dictator

După patru decenii, el a pierdut contactul cu acel prieten, dar visul de a-și conduce propria țară în miniatură i s-a îndeplinit. Baugh este acum autoproclamatul „dictator binevoitor” al Republicii Molossia – o micronațiune cu o populație de 35 de locuitori (toți parte a familiei lui Baugh), din deșertul din nord-vestul statului Nevada.

„Nu sunt genul de dictator care îi face pe oameni să dispară. Suntem o națiune familială.”, a afirmat el.

Te-ar putea interesa șiAici a învăţat Nicolae Ceauşescu meseria de cizmar. Atelierul este și astăzi în picioare

Republica Molossia a luat naștere în 2012

Kevin a lucrat în armata americană până în anii ’90, apoi s-a stabilit în Nevada împreună cu familia. În această perioadă, s-a documentat cu privire la micronațiunea sa. „Internetul a apărut și am putut să văd că alți oameni și-au creat propriile țări”, a explicat Baugh.

Află și: Ceaușescu îşi dorea să fie mumificat la fel ca Lenin. Dezvăluiri incredibile despre fostul dictator

„Așa că am făcut propriul site web pentru Molossia”. Baugh a continuat să cerceteze micronațiunile online, găsind informații despre cum ar putea realiza pe deplin una dintre ele. Republica Molossia a luat naștere astfel în 2012, iar în ultimul an a devenit senzație pe Internet.

Citește și: Fiica unui dictator a plătit peste un miliard de dolari ca să scape de închisoare

O micronațiune este un stat independent autoproclamat a cărui suveranitate nu este recunoscută de comunitatea internațională. De exemplu, guvernele lumii și ONU nu le văd ca fiind legitime. Sunt adesea mici, rezultatul unui singur individ. Guvernul SUA știe că Molossia există, a spus Baugh, dar „practic o ignoră”.

Pot adopta orice legi vreau, atâta timp cât nu jignesc țara mai mare din jurul meu”, a mai spus el.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
bani jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
Otet de mere_shutterstock 1427699669 jpg
mama fata ucisă jpeg
fructe si legume 1 jpg
Supermarket Foto Pixabay jpg