Ce nu ai voie să plantezi lângă castraveți. Mulți români fac această greșeală!
Deși nu sunt foarte bogați în vitamine, castraveții conțin multă apă și minerale din belșug. Dacă vreți să îi cultivați în propria grădină, trebuie să fiți foarte atenți! Puși în locul greșit, vă pot strica toată recolta.
Agricultorii susțin că o producție bună nu depinde doar de cât de mult îngrijești, ci și de ce anume alegi să plantezi lângă ei. O decizie proastă, poate avea consecințe nedorite.
Așadar, specialiștii spun că sub nicio formă nu trebuie să plantezi dovleci, pepeni, dar și roșiile sau vinetele, potrivit Ego.ro.
Totodată, nici morcovii n-au ce căuta lângă castraveți, pentru că ambele plante au nevoie de mulți nutrienți din sol și ar intra în competiție pentru supraviețuire. Ridichiile, cartofii sau ardeii nu se cultivă lângă castraveți.
Ce poți să plantezi lângă castraveți
Totuși, lângă castraveți poți planta căpșuni, varză, mazăre, ceapă, usturoi, porumb sau floarea soarelui.
Trebuie să fiți atenți, în același timp, la substanțele pe care le folosiți! Pentru o cultură bio, puteți lăsa doar natura să-și facă treaba, îngrijind mai atent plantele.
În cel mai recent scandal al legumelor toxice, procurorii au finalizat expertizele în cazul legumicultorilor buzoieni acuzați de utilizarea substanțelor neconforme pentru accelerarea coacerii legumelor. Analizele arată că roșiile pot fi consumate, dar castraveții trebuie retrași de la vânzare.
Pe lângă îngrășămintele din comerț și substanțele chimice care apără grădina de insecte, există și ingrediente naturale care ajută recolta să devină tot mai bogată.
Surprinzător, sunt la îndemâna oricui. Este vorba despre cojile de ouă, urzicile și ceaiul negru, mai scrie sursa citată mai sus.
Ce vitaminte și nutrienți conțin castraveții
Castravetele este o plantă legumicolă din familia Cucurbitaceae care include dovlecelul, dovleacul, pepenele galben și cel verde etc., și este cultivat pe scară largă. Provine din India și este cultivat în regiuni tropicale și temperate. Se cultivă în numeroase varietăți, datorită diversității fructelor.
Consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, are un aport de 20kcal la 100 grame, din care carbohidrați aproximativ 3,63g, grăsimi 0,11g, proteine 0,65g, vitamina B1 0,027mg, vitamina B2 0,033mg, vitamina B3 0,098g, urme de vitamina B6 și B9, vitamina C 2,8mg, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc.