Ce să le faci bujorilor din grădină pentru a nu se scutura prea repede. Trucul știut doar de bunicii noștri

Bujorii, cu florile lor bogate și parfumate, sunt o adevărată bijuterie în orice grădină. Însă, una dintre provocările întâmpinate de grădinari este menținerea florilor de bujor proaspete și frumoase cât mai mult timp.

Bujorii au nevoie de îngrijire specială / foto: Pixabay
Bujorii au nevoie de îngrijire specială / foto: Pixabay

Din fericire, există un truc simplu și eficient, cunoscut și practicat de bunicii noștri, care ajută la prelungirea duratei de viață a acestor minunate flori.

Trucul bunicilor: Păstrarea prospețimii bujorilor

Bujorii preferă locurile cu multă lumină solară, dar nu suportă căldura excesivă. Asigură-te că sunt plantați într-un loc unde primesc soare dimineața și umbră parțială după-amiaza. Aceasta ajută la prevenirea deshidratării rapide a florilor.

Bujorii se dezvoltă cel mai bine în soluri fertile, bine drenate. Bunicii noștri adăugau compost sau bălegar bine descompus în sol pentru a asigura nutrienții necesari și o bună drenare.

Bujorii au nevoie de o udare regulată, mai ales în perioadele de secetă. Udatul ar trebui făcut la baza plantei pentru a evita udarea florilor și a frunzelor, ceea ce poate duce la apariția bolilor fungice.

Aplicarea unui strat de mulci în jurul plantelor ajută la menținerea umidității solului și la protejarea rădăcinilor de temperaturile extreme. Bunicii noștri foloseau paie, frunze uscate sau compost ca material de mulcire.

Culegerea corectă a florilor

Dacă dorești să culegi bujorii pentru a-i aduce în casă, fă acest lucru dimineața devreme, când florile sunt pline de sevă. Alege florile care sunt abia deschise, deoarece acestea vor rezista mai mult în vază.

Bujorii au tulpini fragile și greutatea florilor poate face ca acestea să se aplece și să se scuture rapid. Folosirea unor suporturi pentru flori sau legarea ușoară a tulpinilor ajută la menținerea acestora în poziție verticală și la protejarea florilor de deteriorare.

Aplicarea regulată de soluții naturale împotriva bolilor și dăunătorilor poate preveni deteriorarea bujorilor. Un decoct de urzică sau o soluție de bicarbonat de sodiu poate fi de ajutor în combaterea mucegaiului și a altor boli fungice.

Metoda secretă a bunicilor: Apa rece și zahărul

Un truc bine păstrat de bunicii noștri pentru a prelungi durata de viață a bujorilor tăiați este folosirea apei reci și a zahărului. Iată cum să procedezi:

Umple o vază cu apă rece. Apa rece ajută la menținerea prospețimii florilor și la încetinirea procesului de descompunere.

Adaugă o linguriță de zahăr. Zahărul furnizează nutrienți esențiali pentru flori și ajută la prelungirea duratei de viață.

Pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, schimbă apa din vază zilnic și adaugă de fiecare dată o nouă linguriță de zahăr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
haine albe freepik jpg
soti eutanasie jpg
virgina 2 jpg
gustari masina jpg
prima casa jpg
litoral jpg
sinucidere constanta jpg
bacalaureat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net