Ce tradiții consacrate nu se mai respectă la nunți! Obiceiul greu de digerat la care au renunțat mirii

Ultima actualizare:

Sezonul nunților este în toi, iar mirii trebuie să știe tot ce este nou cu privire la organizarea evenimentelor. Specialiștii din industrie spun că nunțile cu patru feluri de mâncare sunt pe cale de dispariție, pentru că mirii au început să opteze pentru un meniu mai redus. Barul, însă nu poate să lipsească. Totodată, tinerii și îndreaptă atenția pentru un DJ în locul unor formații clasice, scrie adevărul.ro. 

Barul este nelipsit de la nunțile organizate în 2023 Foto: Shutterstock
Barul este nelipsit de la nunțile organizate în 2023 Foto: Shutterstock

Mirii aleg mai puține feluri de mâncare

Masele festive la nunțile românești, renumite pentru abundența de preparate variate, multe greu de digerat în miez de noapte, în totfelul de combinații, sunt pe cale să se schimbe. Specialiștii în organizarea nunților spun că mirii preferă acum meniurile mult mai simple și aleg trei feluri de mâncare, în loc de patru. 

Barul, "obligatoriu" la nunțile din 2023

Conform organizatorilor de evenimente, în 2023, la fel ca anul trecut, barul este un element esenţial la o nuntă. Astfel, pe lângă tradiţionalele băuturi care sunt aşezate pe mesele invitaţilor, la petrecere trebuie să existe şi un barman care să poată prepara cele mai gustoase cocktail-uri. 

Cuplurile aleg un DJ la nunți, și nu o formație

Cuplurile aleg un DJ la nunți, și nu o formațieOrganizatorii de evenimente spun că în ultima vreme din ce în ce mai mulți tineri își îndreaptă atenția către un DJ atunci când e vorba de muzica pentru nuntă. De multe ori, factorul decisiv îl reprezintă prețul. Totodată, mirii fac această alegere și pentru că preferă experiențe de tip festival. 

Dar mai mare la nunți în 2023

Invitații la nuntă trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare. Darul a crescut și el odată cu prețurile. Se spune că suma pe care o pune în plic fiecare persoană trebuie să fie cel puțin dublul meniului. ,O familie scoate din buzunar cel puțin 1.500 de lei. Trebuie să țineți cont însă și de celelalte cheltuieli de organizare, astfel că ar trebui să mai adăugați încă 200 de lei de familie. Darul minim la o nuntă este acum de 1.700 de lei pentru un cuplu.

Cifrele sunt valabile dacă sunteți simpli invitați. În București, darul este și mai mare, cel puțin 1.000 de lei de persoană. Rudele mirilor dau un dar mai mare, care pleacă de 2.500-3.000 de lei de familie.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net