Ce trebuie să faci de Revelion ca să-ţi meargă bine tot anul

29 decembrie 2021

Se încheie încă un an de pandemie, cu obiceiuri resetate, restricții, anxietăți sau resemnări. Anul Nou este așteptat și ca prilej de distracție, dar și ca o oază de speranță, în care oamenii își adună fie planuri noi, fie începute și neterminate, visuri și promisiuni. Superstițiile din noaptea de Revelion au și ele farmecul lor, așa că uite ce trebuie să faci în noaptea dintre ani, ca să-ţi meargă bine în 2022!

image
În noaptea de Anul Nou este bine să-ți săruți partenerul sub vâsc. Foto: Shutterstock

supertiții de Revelion. Ce să faci la miezul nopţii

Se spune că ceea ce ții în mână la miezul nopții te reprezintă în următorul an și vei avea spor și belșug la acel capitol. Astfel, dacă ţii bani în mână, îţi va merge bine din punct de vedere financiar, dacă îţi ţii iubita/iubitul de mână, îţi va merge bine în amor, iar dacă vei avea paharul în mână, vei avea un an vesel. Imediat ce ai intrat în noul an, deschide larg toate uşile şi ferestrele. Astfel, tot ceea ce este negativ va fi alungat din casa ta. Totodată, se spune că dorinţa pusă la miezul nopţii de Revelion are toate şansele să se împlinească.

SUPERTIȚII DE REVELION. Fără datorii în noul an

Una dintre cele mai “de temut” superstiții ține de bani. Mulți se feresc să intre în noul an cu datorii și fac tot posibilul să-și achite toate facturile înainte de 31! Încearcă să scapi de datorii cât mai repede cu putinţă, plăteşte-le din timp, altfel se spune că vei avea probleme cu banii, tot anul. De asemenea, nu este bine să împrumuţi bani în prima zi din an. 

SUPERTIȚII DE REVELION. Să ai vâsc în casă

Vâscul, planta sărutului. Ca să ai noroc în toate domeniile, nu uita de tradiţionalul vâsc! E bine să pui o crenguţă pe masă, pentru ca în următorul an să ai parte de bucurii, linişte şi noroc. Mai mult, îndrăgostiţii trebuie să se sărute sub vâsc, ca să fie fericiţi tot timpul. Poți așeza vâscul pe masă, la ușa de la intrare sau îl poți agăța, la lustră.

SUPERTIȚII DE REVELION. Poartă ceva roşu 

De Revelion, tradiţia spune că e bine să porţi o ținută roșie, pentru că această culoare aduce noroc. Fie că este vorba despre lenjerie intimă, o cravată sau o batistă, nu trebuie să te prindă noul an fără ceva roşu pe tine. Este o culoare tonică, extravagantă, aşa cum trebuie să fii şi tu în noul an.

reteta peste jpg
Peștele nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion. Foto: Shutterstock

SUPERTIȚII DE REVELION. Ce e bine să mănânci

O altă superstiţie spune că trebuie să mănânci peşte în noaptea de Revelion, ca să te poţi strecura printre probleme şi obstacole în noul an, cu agilitatea unui peşte în apă. Se spune că ”alunecăm” mai uşor printre necazuri. Nici strugurii nu ar trebui să lipsească din meniul de Anul Nou. Se obişnuieşte să se consume boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, pentru a avea parte de 12 luni îmbelşugate şi pline de sănătate. La capitolul fructe, citricele, merele şi orice alt fruct cu formă rotundă trebuie să fie pe masă. Ele simbolizează sănătatea şi vitalitatea. Vedeta meniurilor de Sărbători, carnea de porc trebuie să se regăsească, bineînţeles, şi pe masa de Revelion. Porcul este considerat norocos pentru că inspiră avuţie, acesta fiind şi motivul pentru care majoritatea puşculiţelor au formă de purceluşi. La masa de Revelion nu este recomandată carnea de pui, fiind considerată un simbol al sărăciei. Aceasta poate fi înlocuită, însă, cu carnea de curcan, considerat singura pasăre aducătoare de noroc. 

SUPERTIȚII DE REVELION. Ce faci în Prima zi din noul an

Pe 1 ianuarie, tradiţia spune că prima persoană care îţi intră în casă trebuie să fie un bărbat, ca să te bucuri de protecţie şi noroc în anul care tocmai a început. Nu plânge şi nu te certa pentru că aşa va fi tot timpul anului. Dacă în urma petrecerii de Revelion ai rămas cu o mulţime de resturi pe care vrei să le duci la gunoi, mai bine aşteaptă până pe 2 ianuarie. Bătrânii spun că cine duce gunoiul pe 1 ianuarie alungă norocul din casă.

stanga
dreapta
revelion jpg
reteta peste jpg
revelion 2022 jpg
2022 shutterstock 2047333109 jpg
vasc shutterstock 2084641213 jpg
mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
retete cartofi png
BeFunky collage (6) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg
evaluare nationala 7570751 mediafax foto alexandru dobre jpeg
NDQwJmhhc2g9YWQ4ZDRjM2Q1ODFiMjNhMjBjMGM5YWQ0ZTgwNjc4MDg= thumb jpg
elev examen probe  evaluare nationala clasele mici  jpeg
FotoJet (8) jpg