Ce trebuie să faci în ianuarie să îți meargă bine tot anul? Experții britanici te ajută să te ții de plan

Ultima actualizare:

Cu toții ne-am promis în noaptea de Revelion că vom corecta în 2022 greșelile zilnice care ne dau peste cap stilul de viață. Peste 70% dintre pământeni fac un plan de Anul Nou, stabilesc rezulții și peste 60% dintre ei renunță la el până în martie. Iată ce trebuie să facem să ne meargă bine tot anul!

Regimul alimentar nu trebuie să fie un coșmar, susțin nutriționiștii - foto Shutterstock
Regimul alimentar nu trebuie să fie un coșmar, susțin nutriționiștii - foto Shutterstock

Specialiștii britanici spun că luna ianuarie nu trebuie să fie un coșmar pentru a respecta un plan de acțiune menit să vă corecteze greșelile zilnice din viață. Vreți să renunțați la alcool? Beți un singur pahar de vin pe zi, nu renunțați de tot la el. Vreți să slăbiți? Faceți mișcare 30 de minute zilnic, nu vă stoarceți de energie pentru că după 5 zile veți renunța la plan. Vreți să țineți o dietă sănătoasă? Nu vă înfometați mâncând doar salate. Alternați alimentația și premiați-vă cu un grătar de pui la cină dacă ați mâncat pește la prânz. Jurnaliștii tabloidului britanic The Sun au contactat o echipă de specialiști care a stabilit principalele lucruri pe care trebuie să le realizăm în 2022 pentru a fi mai sănătoși, mai energici și mai frumoși, chiar dacă principala prioritate ar trebui să fie vaccinul anti-COVID-19 din cauza amenințării Omicron.

Dieta.

Vreți să slăbiți în 2022? Este un exercițiu de ambiție și determinare. Un studiu american a rătat că o zi de post negru pe săptămână întărește sistemul imunitar, reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare și reglează glicemia. Renunțați la gustările dintre mese și mâncați fructe. La prânz mâncați ceva ușor și premiați-vă seara cu un piept de pui la grătar cu salată.

Alcoolul.

Munca de acasă v-a făcut să consumați zilnic alcool? Nu renunțați brusc la obicei, în luna ianuarie. Puteți bea un pahar de vin pe zi atâta timp cât îl dați pe gât înainte de ora 19.00. Trebuie să știți că din cauza alcoolului ați avut insomnii în 2021, v-ați îngrășat și ați suferit de depresie și instabilitate emoțională.

Dragostea.

S-a demonstrat științific că în lunile de iarnă nivelul de pasiune scade în cuplu. Luna ianuarie ar trebui să fie o provocare pentru a vă mângâia partenerul, pentru a-l ține îmbrățișat. Cu siguranță veți fi mai fericiți pentru că în timpul dezmierdărilor are loc secreția de dopamină și endorfine în creier. În plus, endorfinele sunt ideale în reducerea durerilor reumatice.

Vreți să fiți sportivi în 2022? Ianuarie este luna de încălzire - foto Shutterstock
Vreți să fiți sportivi în 2022? Ianuarie este luna de încălzire - foto Shutterstock

Sportul.

V-ați promis la început de an că veți merge la sală și veți deveni o persoană activă. Începeți în forță, dar nu vă sleiți de vlagă. Peste 85% dintre cei care încep în forță antrenamentele în ianuarie, după o perioadă lungă de inactivitate, renunță la sport până la jumătatea lunii februarie, iar în martie încep deja să simtă regretele.

Somnul.

Ați avut probleme cu somnul întreg anul 2021, dar e timpul să scăpați de ele. Însă pentru a avea parte de un an odihnitor și cu un somn perfect, începeți din ianuarie. Stabiliți ora de culcare la 21.30-22.00 și respectați-o. Nu stați cu televizorul aprins noaptea, nu luați telefoanele mobile, tabletele și laptopurile în dormitor și mai ales nu mâncați grăsimi la cină.

Socializarea.

Cercetătorii britanici și americani au demonstrat că optimiștii trăiesc cu 15% mai mult decât pesimiștii. Însă gândurile bune vine din exterior, așa că în 2022 trebuie să începeți să reconsolidați relațiile cu prietenii, să vă bucurați de prezența lor și să respectați normele sanitare privind răspândirea COVID-19.

Rutina.

Cel mai mare inamic al vostru din 2021 a fost rutina. Începeți să mergeți mai mult pe jos, să ieșiți mai des din casă, să nu mai repetați aceleași obiceiuri de la o zi la alta. Peste 30% din depresii sunt provocate de obiceiurile repetitive. Mai mult decât atât, rutina dăunează grav inclusiv memoriei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net