Cea mai ciudată superstiție din lume! Ce înseamnă, de fapt, dacă te mănâncă palma stângă

Superstițiile din popor au o influență foarte mare în rândul românilor chiar și acum, mai ales cele legate de bani. Dacă te mănâncă palma, se spune că vei da sau că vei primi bani, în funcție de mâna la care resimți.

Superstiții legate de mâncărimea palmelor / foto: Pixabay
Superstiții legate de mâncărimea palmelor / foto: Pixabay

De-a lungul timpului, mâncărimile din palma dreaptă sau stângă au fost supuse mai multor interpretări nu doar în România, ci și în alte țări din întreaga lume. Iată ce superstiții au luat naștere referitor la mâncărimile palmelor.

Când dai bani și când iei bani, în funcție de palma care te mănâncă

Chiromanția ne spune că mâncărimea palmelor este provocată de anumite energii care trec prin mâini și brațe. Astfel că mâna stângă este pasivă, pe când mâna dreaptă activă. Potrivit superstițiilor apărute de-a lungul timpului și pe baza cărora mulți oameni și-au ghidat acțiunile, credința generală ne spune că atunci când te mănâncă palma stângă vei da cuiva o sumă de bani, în timp ce mâncărimea din palma dreaptă anunță o sumă de bani pe care o vei primi.

Ce alte superstiții asemănătoare mai există

Obiceiul de a bate în lemn pentru a alunga ghinionul / foto: Pixabay
Obiceiul de a bate în lemn pentru a alunga ghinionul / foto: Pixabay

Mâncărimea din palme nu este asociată doar cu partea financiară. Din nenumăratele superstiții existente, una amintește că dacă te mănâncă palma stângă, este un avertisment că vei avea nevoie de un anumit ajutor sau prestarea unor servicii care, la rândul lor, te vor costa bani.

În schimb, mâncărimea din palma dreaptă este în strânsă legătură cu energia care iese din propriul corp sub formă de un bun, un serviciu pentru care vei fi remunerat.

În ceea ce privește superstiția legată de palma stângă, pentru a alunga energiile negative, în popor există un leac: atingerea unui obiect din lemn te poate scăpa de ele. De asemenea, poți scărpina palma stângă de colțul mesei, doar dacă faci parte din rândul persoanelor superstițioase, care își doresc să alunge ghinionul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net