Ce ți se poate întâmpla dacă o pisică îți taie calea? Superstiția care a îngrozit românii

Ultima actualizare:

Este bine cunoscut faptul că superstițiile pot atrage atât ghinionul, dar și norocul în viața ta. Ce înseamnă când o pisică neagră îți taie calea?

Dacă îți taie calea o pisică neagră vei avea ghinion. Foto: Click.
Dacă îți taie calea o pisică neagră vei avea ghinion. Foto: Click.

Una dintre cele mai cunoscute superstiții legate de pisică este cea care spune că, în cazul în care o pisică neagră îți taie calea, vei avea parte de ghinion. Potrivit unei alte superstiții asociate cu pisica neagră, se spune că, dacă aceasta taie calea unui alai la înmormântare, o altă persoană din familie va muri în curând.

O altă superstiție spune că pisicile pot prezice vremea. Potrivit acesteia, dacă o pisică strănută, este un semn că vine ploaia. De asemenea, se spune că, în cazul în care o pisică stă cu spatele la foc, se apropie furtuna. Mai mult de atât, când acest animal își ascute ghiarele de covor, anunță vânt.

Superstiții legate de pisici în alte țări

În Rusia, se spune că pisicile a căror blană are o nuanță albastră sunt considerate drept mesagere ale norocului. Și dacă vrei să ai parte de acesta în viața ta, nimic mai simplu: cumpără un astfel de animăluț și soarele va răsări și pe strada ta.

Pe de altă parte, în China e fix invers, cu cât pisica albastră e mai urâtă și mai bătrână, cu atât mai mult noroc îți va aduce în viață.

Cei care cred în Buddha, au o cu totul altă părere despre pisicile negre, dar și despre cele cu o blană închisă la culoare. Pentru ei, aceste animale atrag aurul. 

În plus, italienii sunt de părere că, dacă o pisică neagră stă în patul unui om foarte bolnav, acesta va muri. În timp ce, în Scoția, o pisică neagră care intră în casa unui decedat trebuie neapărat să fie omorâtă. Se spune că, alfel, dacă acest lucru nu se întâmplă, cine o să atingă acea pisică o să orbească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net