De ce este bine să dormi cu pisica în pat. Beneficiile neștiute ale acestui obicei

Dacă deții o pisică ar trebui să știi și care sunt motivele pentru care ar trebui să dormi cu ea în cameră. Se pare că aceste mici feline au un câmp electromagnetic foarte puternic, iar prin contact cu omul undele electromagnetice ale acesteia neutralizează undele emise de un organism nesănătos. De aceea, ele simt când un om este bolnav şi pot identifica energia negativă în organism.

De ce este bine să dormi cu pisica ta (foto: Pixabay)
De ce este bine să dormi cu pisica ta (foto: Pixabay)

Familiile care dețin pisici sunt mai sănătoase, bolile sunt mai rare, atmosfera e mai senină, iar când apar mici semne că ceva este în neregulă cu organismul, afecţiunile se vindecă mai repede. Iar dacă încă nu deții acest drăgut animal, ar trebui să știi că ele pot vindeca anumite organe ale corpului. Totodată, și culoarea blănii are importanță.

Pisicile sunt excelenţi „cardiologi”

„Specializarea” acestor feline pare a fi sistemul cardiovascular. De aceea, pentru cei care au trecut printr-un infarct sau accident cerebral, sau suferă de hipertensiune, este recomandat să țină mai des o pisică în brațe. Acestea stabilizează tensiunea arterială şi la persoanele cu distonie neurovegetativă.

De asemenea, persoanele care au în casă o pisică au un risc mai scăzut de a face un infarct, potrivit unor observații făcute de cercetători americani, riscul scade cu 30-40%. Și asta nu este tot. Felinele previn chiar și atacurile de cord, diagnosticând întotdeauna corect starea de spirit şi de sănătate a stăpânului.

Îmbunătățește memoria

Îmbunătățirea memoriei este un alt efect uimitor al influenţei pisicilor asupra organismului. Potrivit medicilor, explicația ar fi că cea mai mare acumulare de puncte care activează memoria se află în centrul palmei, iar mângâierea pisicilor ajută la stimularea acestor centrii. 

Printre alte motive se numără și reducerea mai rapidă a febrei în cazul persoanelor răcite sau gripate, deoarece ele calmează senzaţiile dureroase şi chiar întăresc oasele. Torsul ar fi sursa acţiunii terapeutice a micilor feline, potrivit uneia dintre ipoteze – frecvenţa acestuia fiind între 25 şi 50 Hz.

Și blana și culoarea acesteia are importanță

Felinele ce au blană scurtă tratează mai bine afecţiunile stomacului, ficatului şi rinichilor. Cele cu blăniță medie sunt buni cardiologi, iar cele cu blană lungă sunt excelenţi neurologi, reducând irascibilitatea și normalizând somnul, astfel ajutând în cazul depresiilor. 

De asemenea, s-a demonstrat că și culoarea blănii are importanță, iar cele mai recomandate sunt pisicile negre, deoarece sunt capabile să absoarbă foarte multă energie negativă. Așa că, dacă îți dorești o curăţenie energetică a locuinţei cu multă aparatură electrică, indicat ar fi să aduci o pisică neagră la tine în cămin.

Totodată, acestea ajută la normalizarea circulaţiei, a metabolismului şi chiar la resorbţia hematoamelor interne, la calmarea stăpâniilor exagerat de impulsivi şi temperamentali. 

Ar trebui să îți iei motan sau pisică?

Influenţa bioenergetică a unei pisici este cu mult mai puternică decât cea a unui motan, de aceea reprezentanţii familiei pisicilor se specializează în diverse afecţiuni. „Fetițele” vindecă mai bine afecţiunile sistemului nervos şi ale organelor interne.

În timp ce, la capitolele artroză, spondiloză și osteopatii sunt mai specialiști „băieții”. Iar dacă își dorești o anumită rasă, pisicile siameze au un rol important în profilaxia gripei, de aceea sunt de mare ajutor în tratarea răcelilor.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net