Bradul de Crăciun este tentant pentru pisica ta? Uite cum îl protejezi de felină!

Prezent în fiecare casă de Crăciun, bradul împodobit este o tentație foarte mare pentru unele animale de companie. Dacă aveți o pisică în casă și vreți să vă reziste frumusețea de pom, atunci trebuie să țineți cont de câteva sfaturi. 

Pisicile nu pot sta departe de brazii împodobiți Foto: brazidecraciun.net
Pisicile nu pot sta departe de brazii împodobiți Foto: brazidecraciun.net

Există câteva trucuri pe care le puteți pune în practică pentru a ține animalul de companie departe de brad. Concret, puteți profita de câteva mirosuri pe care pisica nu le suportă sau aveți grijă cum și unde ancorați bradul.

  • Mirosurile care țin departe pisicile de brad sunt: oțetul de mere (poate fi pulverizat pe conuri, puse la baza bradului), coji de portocale (pot fi tăiate efectiv felii de portocale și puse în brad pe post de ornamente), coji de lămâie, piper (poate fi pus piper măcinat la bază).
  • Nu poziționați bradul lângă obiecte pe care pisica se poate urca și de pe care să sară ulterior, cum ar fi piese de mobilier, scaune, fotolii, canapele.
  • Puteți să puneți la bază clopoței sau orice alte ornamente care fac zgomot, astfel încât să vă dați seama că bradul e în pericol.
  • Evitați să puneți cadouri sub brad, mai ales dacă sunt legate cu panglici, șnururi sau alte materiale de care poate trage. Suportul de brad poate să pară de asemenea tentant, astfel că cea mai bună variantă ar fi să fie acoperit cu o husă.
  • Înveliți trunchiul bradului în staniol. Pisoilor nu le place să-și înfingă ghiarele în staniol și nici sunetul scos de acesta și vor sta departe de brad.
  • Mărimea bradului este și ea important când aveți un pisoi în casă. Un brad mai mic este mai sigur decât unul mare, pentru că poate fi pus pe o măsuță, astfel încât feline să nu ajungă la el.   
  • Suportul în care va fi prins bradul trebuie să fie unul sănătos și rigid, astfel încât pomul să nu fie dărâmat în cazul unei lovituri.
  • Dacă este posibil, țineți bradul într-o cameră separată, care poate fi închisă peste noapte, când pisica este foarte tentată să facă o năzdrăvănie.
  • Țineți un pulverizator cu apă lângă brad. Dacă pisica se apropie și vrea să se cațere în brad, stropiți-o ușor, până când va asocia bradul cu apa primită în față si nu va mai vrea să se aspropie de el.
  • Nu decorați bradul imediat ce l-ați adus în casă!
  • Alegeți ornamente mai puțin plăcute pentru pisici! Fără globuri strălucitoare, care tremură sau se leagănă, fără obiecte care conțin iarba mâței, fără beteală și panglici, fără lumânări reale, fără bomboane (ciocolata este toxică pentru pisici).
  • Și fierele de la instalație prezintă interes pentru pisici. Încercați să lipiți firele în exces, ascunzându-le de ochii pisicii. Nu lăsa niciun fir să atârne. Nu uitați să scoateți instalația din priză când nu sunteți acasă sau când mergeți la culcare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net