Tipuri diferite de jucării pe care să le oferi noii tale pisici

Ultima actualizare:

Tocmai ai adus acasă o pisică nouă (sau ești pe cale să o faci) și vrei să te asiguri că are toate jucăriile și proviziile necesare. Fără să știi ce tipuri de jucării pisici îi vor plăcea pisicii tale, este o idee bună să-i oferi cel puțin una din fiecare categorie pentru a-i afla preferințele.

image

Iată șapte categorii diferite de jucării pisici pe care să le încerci cu cel mai nou membru al familiei tale.

Jucării de cățărat

Locuitorul din copaci versus locuitorul din tufișuri: unele pisici preferă să exploreze spațiile verticale, în timp ce altora le place să stea pe pământ. Dacă crezi că pisica ta ar putea fi genul „copac”, atunci oferă-i câteva opțiuni de cățărare, cum ar fi un copac pentru pisici, un postament la fereastră sau instalații de perete, astfel încât să poată explora noua ei casă de la înălțime.

Locuri de ascundere

Pentru pisicile care locuiesc în tufișuri, asigură-te că le oferi locuri de ascundere. Este posibil ca noua ta pisică să aibă nevoie de un loc în care să se simtă în siguranță sau, dacă este încrezătoare din prima, tot îi va plăcea să-și exprime zburdălnicia cu sărituri prin tuneluri.

Diferitele tipuri de ascunzători care oferă siguranță pentru o pisică includ tuneluri, un covor ondulat și, bineînțeles, clasica cutie de carton.

Jucării puzzle

Provoacă-i creierul pisicii tale cu o jucărie puzzle care necesită un efort suplimentar pentru a produce o recompensă gustoasă. Unele jucării puzzle pot fi umplute cu dulciuri sau hrană uscată pentru pisici și oferă obstacole pentru ca pisica ta să ajungă la recompensă, în timp ce altele constau în bile sau jucării suspendate într-un labirint care îi țin pe pisoiul tău ocupat.

Jucării de urmărit

De la jucării din pene la șoareci și până la mingi de plastic cu clopoței în interior, există o multitudine de opțiuni atunci când vine vorba de jucării pisici pe care pisica ta le poate lovi și urmări în mod independent. Aceste tipuri de jucării pisici îți pot distra pisica chiar și atunci când nu este nimeni prin preajmă. Dacă pisica ta are înclinații tehnice, încearcă o jucărie electronică pentru a-i satisface vânătorul interior.

Baghete și tachinare

Deși acestea sunt, de asemenea, jucării pisici pe care pisica ta le poate urmări, spre deosebire de tipurile menționate mai sus, acestea necesită participarea unui om. Jucăriile de tip baghetă, teaser și indicatoare cu laser sunt toate jucării incitante care îi oferă pisicii tale posibilitatea de a face exerciții fizice și de a petrece timp de calitate pentru a socializa cu omul ei.

Jucării cu iarbă pentru pisici

Toate pisicile merită să încerce iarba pisicii (catnip) cel puțin o dată în viață. Pentru unele, este un stimulent rapid de energie, în timp ce altele se bucură de relaxare. Iarba pisicii își pierde din potență în timp dacă nu o păstrezi într-un recipient bine închis, dar multe jucării de pisici pot fi în continuare distractive pentru a le urmări chiar și după ce iarba se uzează.

Jucării de zgâriat

Toate pisicile au nevoie de o priză bună pentru energia lor de zgâriere (ca nu cumva să se descarce pe mobila ta), motiv pentru care îți recomandăm un zgârietor bun pentru pisici. Zgârierea este un comportament instinctual care ajută, de asemenea, la șlefuirea acelor gheare ascuțite. Unele zgârietori pentru pisici se dublează ca jucărie, altele sunt, de asemenea, un loc frumos pentru a se odihni și a se ascunde; există opțiuni din belșug.

De ce au nevoie pisicile de jucării

Deși poate părea că pisicile doar dorm toată ziua, adevărul este că ele au nevoie de multă activitate fizică. Jucăriile și timpul de joacă ajută pisica să facă mișcare, ceea ce o ajută să își mențină o greutate sănătoasă. De asemenea, îi oferă o stimulare mentală pentru a o împiedica să se plictisească și să găsească alte surse (mai distructive) de a-și consuma energia. În plus, pisicile sunt vânători înnăscuți, iar jucăriile le oferă un mod potrivit pentru a-și pune în valoare instinctele de vânătoare.

Cum să-ți împiedici pisica să se plictisească de jucării

Nu este un secret că pisicile își pierd rapid interesul pentru jucăriile lor. Dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a le menține proaspete și incitante.

Pune deoparte aproximativ jumătate din jucăriile pisicii tale. O dată pe săptămână, pune deoparte 20% din jucăriile pe care le-ai lăsat și înlocuiește-le cu jucării pisici pe care le-ați pus deoparte anterior. Pisica ta va simți mereu că are ceva nou cu care să se joace.

Încearcă să feci jucăriile cu iarba pisicii pentru a le face mai atrăgătoare.

Pune jucăriile electronice deoparte atunci când pisica ta nu se joacă în mod activ cu ele. Pisicile par să își piardă rapid interesul pentru acestea dacă sunt lăsate afară tot timpul.

Jucăriile sunt o parte importantă din viața pisicilor, fie că se joacă singure, fie că ai o sesiune de joacă împreună. Acestea sunt o parte esențială a atenției pe care i-o poți oferi unui animal și sunt la fel de esențiale pentru bunăstarea sa, la fel ca niște hăinuțe căței care îi țin de cald animalului tău. Cu jucării potrivite, pisica ta primește tone de distracție și îți oferă la fel de multă bucurie. Fă din timpul de joacă o prioritate. Merită!

Ce fel de jucărie crezi că va fi favorita pisicii tale?

image
image
image
image
image
image
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
Cea mai nesuferita zodie din 2023, sursă foto: Canva
click jpg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net