Ea e pisica-prefect! Clopoțica stă de 11 ani în clădirea Prefecturii Galați

Cunoaşte toate cotloanele Prefecturii Galaţi, este prezentă la şedinţele importante, inspectează zilnic birourile şi este iubită de toată lumea. Este vorba de Clopoţica, pisica blândă care de 11 ani trăieşte în sediul instituţiei. De atunci, animăluţul face parte din familia Prefecturii, scrie adevarul.ro.

image

Un ghemotoc răsfăţat de toată lumea! O pisică albă, botezată Clopoţica, a fost salvată de pe un şantier de construcţii, în 2012, de o funcţionară a Prefecturii Galaţi. Era în stare foarte gravă, abia respira, avea faţa arsă şi  răni pe tot corpul. Pisicuţa fost îngrijită cum nu se poate mai bine şi a devenit parte din familia Prefecturii de la malul Dunării. În cei 11 ani petrecuţi în instituţie, felina a cunoscut mulţi prefecţi, dar şi parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene, primari, miniştri, ambasadori şi membri ai guvernului.

image

„Ne întâlnim câteodată pe holurile Prefecturii sau mă vizitează prin birou. Cine a vizitat Palatul Administrativ din Galaţi a zărit-o”, a postat subprefectul Ciprian Manea pe contul său de Facebook. “Nu se sfieşte să apară în Sala Mare în timpul şedinţelor. Vine, inspectează, se aşază cuminte într-un colţ sau pleacă imediat. Eu cred că e extrem de înţeleaptă... de fapt nici nu ar putea fi altfel, după cât de multe a văzut şi a auzit în decursul timpului. E simbolul instituţiei şi are o vibraţie aparte”, a mai scris subprefectul.

image

Clopoţica are în jur de 15 ani, iar reprezentanţii Prefecturii Galaţi sunt convinşi că va mai rămâne mulţi ani în instituţie. „Având în vedere că cea mai longevivă pisică înregistrată în Cartea Recordurilor a trăit 38 de ani şi 3 zile, se vor mai spune multe poveşti despre ea. Va superviza în următorii trei ani lucrările care vor fi efectuate în Palatul Administrativ, în cadrul proiectului finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Mi-e tare dragă. Are o energie bună şi dă dovadă de mult caracter. Ştie poveşti, intrigi, conspiraţii... Mi se pare că e ca un spirit înţelept, care veghează ca lucrurile să se desfăşoare în legalitate”, a încheiat Ciprian Manea.

Portocală îi aşteaptă pe vizitatori la cota 2000

De câţiva ani, turiştii care urcă pe Vârful Toaca, în Ceahlău (Neamţ), au parte de o surpriză: întâlnirea cu Portocală, motanul care trăieşte la aproape 2.000 de metri altitudine. Pisoiul s-a adaptat traiului de pe munte, deşi condiţiile nu sunt deloc prielnice, scrie adevarul.ro

image

Masivul din ţinutul Neamţului atrage zeci de mii de turişti şi iarna, şi vara. Cam toţi îşi îndreaptă paşii spre cabana Dochia sau pe Vârful Toaca, la cota 1.904 metri. Urcând pe munte, pe toate cele opt poteci existente (pe timp de iarnă doar şase, două fiind închise), turistul se poate aştepta să-i iasă în cale căprioare, cerbi, capre negre şi zburătoare de tot felul, dar nu un motan. De aproximativ trei ani, oamenii dau nas în nas cu Portocală, pisoiul căruia i s-a spus „micul străjer de pe Vârful Toaca“. Cum a ajus motanul tocmai în vârful muntelui nu se ştie, dar este prezent mereu la pozele cu vizitatorii. Portocală este blând şi se lasă mângâiat, fiindcă a învăţat că va căpăta mâncare. „Se vede că e vedetă. Apare în toate pozele făcute pe Ceahlău. E mai tare decât caprele negre“, a scris un turist pe reţelele sociale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles, Prințul William, Prințul Harry  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cutremur seism seismograf foto Shutterstock
Satul Batrana Tinutul Padurenilor (108) JPG
ger romania jpg
orasul secret sub groenlanda jpg
ceata jpeg
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net