De ce miaună pisicile? Mesajul secret pe care vor să ți-l transmită

Cei care aveți un animal de companie în cămin, ar trebui să știți că puteți învăța foarte multe despre pisicuța voastră, dacă sunteți atent la ea atunci când miaună. Acel „miau” nu este un simplu sunet, ci o metodă foarte sofisticată de comunicare. Așadar, ce vrea mica ta felină să îți transmită?

Ce vrea animăluțul tău să-ți spună prin mieunat? / Foto: Freepik
Ce vrea animăluțul tău să-ți spună prin mieunat? / Foto: Freepik

La fel ca și celelalte animale, pisicile au un limbaj aparte prin care îți pot comunica o mulțime de stări prin care trec. Chiar dacă dețineți o mică felină tăcută, care cu greu scoate un sunet, sau una foarte vorbăreață, e bine să știi că ea încearcă să îți transmită un mesaj anume prin mieunat.

Potrivit medicilor veterinari, principalele motive pentru care pisica miaună sunt, fie de bucurie, fie dintr-o nevoie care se poate transforma într-o afecțiune sau o durere pe care simte nevoia să o exteriorizeze. De exemplu, de multe ori, dacă deții o pisică, ți s-a întâmplat ca în timpul nopții ea să alerge prin toată casa sau să răstoarne lucruri. De ce face asta? Atunci când ajungi acasă de la serviciu, o întâlnire etc., mica ta felină va veni să te întâmpine pentru că a petrecut întreaga zi singură, iar acum are chef să se joace. Dacă o ignori, energia ei o va exercita pe timpul nopții.

De asemenea, mieunatul acestora mai poate ascunde o nevoie de a fi alintată sau de a primi hrană, dacă este stresată sau nervoasă, sau, dacă este în călduri. Dacă vrei să descifrezi cât mai bine limbajul lor, după ce ai observat că pisicuța ta are mai multe stiluri de mieunat, iată ce probabil aceasta vrea să îți transmită.

Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Mieunatul simplu. Când cere apă sau mâncare, atunci pisica ta va mieuna cel mai des. Însă, aceasta nu miaună doar din acest motiv. Dacă mieunatul este urmat de o piruetă sau o rostogolire cu tente acrobatice, probabil mica ta felina dorește să o mângâi pe burtică. De asemenea, ea mai poate să miaune pentru a te saluta atunci când ajungi acasă.

Ciripit, unul dintre cele mai ciudate sunete pe care pisica ta le va scoate. Încă de când sunt pui, pisicile învață acest sunet. Este o modalitate prin care pisica-mamă își menține pisoii sub control. Totodată, ciripitul anunță prezența unui alt animal în spațiul vizual al pisicii tale. Dacă ai mai multe pisicuțe în cămin, aceastea comunică deseori între ele folosind acest tip de sunet, însă, dacă deții doar una, ea va ciripi pentru a te atrage la vasul ei cu mâncare sau către culcare.

Tors, o formă de comunicare folosită mai ales de către pisicile care se nasc oarbe sau surde. Aceasta este modalitatea prin care animăluțul tău își exprimă fericirea sau nevoia de afecțiune.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net