Unde este ”Insula pisicilor”, locul în care trăiesc cele mai multe feline din lume raportat la populație

Ultima actualizare:

În Japonia există o ”insulă a pisicilor”, Aoshima. Locul a fost luat în stăpânire de feline iar majoritatea oamenilor au plecat. La ultimul recensământ realizat în 2019 aici au fost numărate peste 200 de pisici și doar 6 oameni, toți trecuți de 75 de ani. Care este povestea insulei și cum s-a ajuns la această ”rezervație de pisici” de toate rasele.  

Insula pisicilor este în Japonia
Pisicile au cucerit o insulă din Japonia. Foto: gigazine.net

Parte a prefecturii Ehime din sudul țării, insula are aproximativ un kilometru și jumătate lungime. În 1945 locuiau aici 900 de oameni, majoritatea ocupându-se cu pescuitul sardinelor, zona fiind bogată în acest pește considerat deosebit de hrănitor. 

Cum au cucerit pisicile insula și ce s-a întâmplat cu localnicii 

Poveștile despre apariția pisicilor pe insulă au la bază o veche problemă a localităților de pescari din toată lumea: șobolanii, scriu jurnaliștii de la g4media.ro. Nu aveau de unde lua otrăvuri așa că au făcut un apel șocant la marinari: să aducă pisici fără stăpân din fiecare port și să le doneze localității.   

După o vreme rezervele de sardine din zonă au început să scadă ceea ce a afectat populația care a părăsit în masă locul. În schimb felinele s-au înmulțit ca în filme și încet-încet au ocupat toate casele goale părăsite de localnici. Conservatori câțiva bătrâni au rămas pe loc și acum au grijă de poporul de pisici. Potrivit presei insula Aoshima este probabil locul cel mai ocolit de rozătoare din lume.  

Încet-încet s-a dus vestea despre existența acestei ”insule a pisicilor” iar turiștii au început să apară. Vin cu ferry-boat-urile și se joacă ore întregi cu felinele. Pisicile din Aoshima nu sunt prea pretențioase; se hrănesc cu orez, batoane de energie sau cartofii pe care îi capturează de la turiști. În absența câinilor sau a oricăror dușmani, ele bântuie insula fără frică.  

Sardine
Pescarii de sardine au adus pisicile pentru a scăpa de șoareci.Foto: wikipedia.org

Ce sunt sardinele 

La fel ca şi heringii, sardeaua aparține familiei clupidae și este împărțită în mai multe subspecii potrivit pescariamarasteni.ro. Acești pești înoată în grupuri şi sunt consideraţi nomazii adevăraţi ai mărilor. 

Răspândire: 

– Sardeaua poate fi găsită de la coastele Marii Britanii până în Mauritania, în Marea Mediterana și în Marea Neagră. 

– Deplasările sale sunt sezoniere si determinate de alimentatia sa, de momentele de reproducere și de condițiile meteorologice. 

– Toamna, sardelele migrează în larg și se apropie de coaste primăvara. 

Descriere: 

– Sardelele ajung la o lungime maximă de aproximativ 25cm. Ele au un corp lung şi subţire.  

– Spatele sardinelor este verde-albăstrui, şi burta de un argintiu strălucitor.  

– O caracteristică a sardinelor sunt solzii mari ca de argint, care sunt răspândiţi de-a lungul mijlocului corpului. Falca de jos este proeminentă şi înotătoarele sunt relativ mici. 

– Se hrănesc în principal cu crustacee mici, icre de peşti şi larve. 

– Sardelele sunt foarte sensibile la temperatură; – Preferă temperaturi ale apei de la 10 până la 20 de grade şi prin urmare îşi schimbă habitatului la nord sau sud, în funcţie de sezon. 

– Sardelele trăiesc la adâncimi de până la 60 de metri. Cu toate acestea, noaptea, înoată mai aproape de suprafaţă şi stau peste noapte la o adâncime de 15-30 metri. 

Reproducerea: 

– Devin mature din punct de vedere sexual de la o vârstă medie de trei ani. Femelele depun până la 60.000 de ouă care plutesc în mare timp de câteva zile, până când apar larvele. 

– Sardelele tinere se dezvoltă foarte rapid şi după numai un an ajung deja la o lungime de până la opt centimetrii 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net