Ține alergiile la distanță! Sfaturi pentru proprietarii de câini și pisici

Dincolo de iubirea pe care o oferă, patrupezii dau stăpânilor şi ceva bătăi de cap, mai ales primăvara şi toamna, în perioada de năpârlire. Uite cum poţi scăpa mai uşor de părul de animale care ţi-a invadat spaţiul de locuit! 

Câinii sunt adorabili, însă perioada de năpârlire este una dificilă pentru proprietarii acestora
Câinii sunt adorabili, însă perioada de năpârlire este una dificilă pentru proprietarii acestora

Alergiile la părul de animale afectează între 10-20% din populaţie la nivel mondial, conform studiilor de specialitate, iar toamna şi primăvara, în plin sezon de năpârlire, simptomele neplăcute se agravează. Indiferent de rasă, tipul şi lungimea părului, toţii câinii năpârlesc periodic, procesul fiind un rezultat al schimbării de temperatură.

Citește și: Motivul pentru care nu ar trebui să-ți lași animalul de companie să doarmă în pat 

Este o etapă naturală în ciclul de viaţă al oricărui câine şi un aspect important pentru sănătatea acestora, iar perierea regulată a părului sau toaletarea blănii pot fi de ajutor în controlarea fenomenului. 

Simptomele alergiei 

Cu toate acestea, perioada năpârlirii poate fi una dificilă şi greu de gestionat pentru proprietarii de animale de companie îmblănite din perspectiva menţinerii curăţeniei la interior şi a eliminării surplusului de păr ce poate deveni greu de tolerat. Alergiile nu sunt străine celor care dețin câini sau pisici! 

Părul de la animalele de companie poate fi un factor declanşator al alergiilor pentru stăpâni sau unul care accentuează manifestări alergice preexistente.

Printre simptomele care pot fi asociate acestor tipuri de alergii se numără respiraţia dificilă, lăcrimarea excesivă a ochilor, tuse sau atacuri de strănut. De aceea, este important ca, atât în perioada primăverii, cât şi în perioada sezonului de toamnă să menţinem un nivel optim de curăţenie în casă şi să prevenim astfel manifestările alergice.

Vezi și: Spune-mi ce animal de companie ai, ca să-ți spun cine ești! 

Soluţii pentru îndepărtarea părului 

Utilizarea unor dispozitive indispensabile, performante, cărora nu le scapă niciun fir de păr şi care ne pot veni în ajutor în orice moment este cea mai la îndemână soluţie pentru îndepărtarea surplusului de păr din casă provenit de la animalele de companie atunci când năpârlesc.

Aspiratoarele inteligente, rolele de scame, cârpa sau mpul electrostatic, benzile adezive sau mănuşiel de cauciuc (umezite, le plimbi pe suprafaţa pe care vrei să o cureţi) vin în întâmpinarea nevoii de a avea o locuinţă cât mai igienică în orice context. Astfel, casa este curată, iar alergiile nu vă vor crea bătăi de cap. 

Câţi români au animal de companie 

La nivelul anului 2019, România avea o populaţie de câini cu stăpân de aproximativ 4,15 milioane. Mai mult decât atât, tot în 2019, potrivit datelor de la nivel european, România avea cel mai mare procent de gospodării care aveau un câine, 46% din populaţie deţinând cel puţin unul. De asemenea, în ceea ce priveşte numărul de pisici cu stăpân din România, în 2019 numărul acestora era de aproximativ 4,2 milioane.

Sursă foto: Unsplash.com

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net