Motivul dezgustător pentru care nu ar trebui să-ți lași animalul să doarmă în pat

Un nou studiu realizat în Australia sugerează că jumătate din oamenii care dețin animale de companie, fie ele câni sau pisici, le lasă să doarmă în paturile lor, și nu sunt conștienți la ce risc se expun. Ca urmare a acestui obicei, stăpânii pot dezvolta porbleme de sănătate. Iată ce spun experții!

Mulți oameni cred că părul de animale este cea mai mare problemă, însă nu sunt conștienți de celelalte particule care se găsesc în blana și pe pielea lor, deoarece ele tind să aibă dimensiuni microscopice.

Citește și: Uite cum arată cea mai mare pisică din lume! Oamenii o confundă cu un câine

Stăpânii cred adesea că părul animalelor de companie este cel care declanșează alergiile. Cu toate acestea, unele reacții alergice sunt rezultatul unor alergeni care pot fi găsiți în blana necuvântătoarelor. Specialiștii susțin că până când oamenii observă praful vizibil din casă, este foarte probabil să existe deja acarieni în locuința lor, potrivit Daily Mail.

Sănătatea stăpânilor de animale poate fi afectată

Conform cercetătorilor, 77% dintre proprietarii australieni nu își aspiră salteaua, ceea ce este și mai îngrijorător dacă ținem cont că 45% dintre ei își împart patul cu animalele de companie. Alergenii și acarienii de praf pot avea un impact major asupra sănătății oamenilor. 

Peste 60% dintre australieni nu știau că polenul rămâne mult timp pe animalele lor de companie și mai puțin de jumătate (49%) nu erau conștienți că pe blana pisicilor și a câinilor se găsesc multe bacterii. 

"Sperăm că această cercetare vă inspiră să vă gândiți la ce se află în praful din casele voastre. Doar pentru că nu le vedem, nu înseamnă că nu sunt acolo. Particulele de praf microscopice, cum ar fi alergenii și acarienii de praf, pot avea un impact mai mare asupra sănătății și bunăstării dumneavoastră. Mult mai mari decât particulele pe care le puteți vedea cu ochiul liber.", a explicat Monika Stuczen, expertă în microbiologie.

Foto: Pixabay

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

florin zalomir
FotoJet jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
sotie Arsinel jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
batrana talharita Vaslui FOTO Vremea Noua jpg
Soldati ucraineni elibereaza orasul Liman FOTO Twitter jpg
image
image
image
image
sofer amenda politie jpeg
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Atac nuclear
ursul brun sursă foto: Gettyimages
image png
depresie anxietate ah np gso5m1nr c4 unsplash jpeg