Motivul dezgustător pentru care nu ar trebui să-ți lași animalul să doarmă în pat

Un nou studiu realizat în Australia sugerează că jumătate din oamenii care dețin animale de companie, fie ele câni sau pisici, le lasă să doarmă în paturile lor, și nu sunt conștienți la ce risc se expun. Ca urmare a acestui obicei, stăpânii pot dezvolta porbleme de sănătate. Iată ce spun experții!

Mulți oameni cred că părul de animale este cea mai mare problemă, însă nu sunt conștienți de celelalte particule care se găsesc în blana și pe pielea lor, deoarece ele tind să aibă dimensiuni microscopice.

Citește și: Uite cum arată cea mai mare pisică din lume! Oamenii o confundă cu un câine

Stăpânii cred adesea că părul animalelor de companie este cel care declanșează alergiile. Cu toate acestea, unele reacții alergice sunt rezultatul unor alergeni care pot fi găsiți în blana necuvântătoarelor. Specialiștii susțin că până când oamenii observă praful vizibil din casă, este foarte probabil să existe deja acarieni în locuința lor, potrivit Daily Mail.

Sănătatea stăpânilor de animale poate fi afectată

Conform cercetătorilor, 77% dintre proprietarii australieni nu își aspiră salteaua, ceea ce este și mai îngrijorător dacă ținem cont că 45% dintre ei își împart patul cu animalele de companie. Alergenii și acarienii de praf pot avea un impact major asupra sănătății oamenilor. 

Peste 60% dintre australieni nu știau că polenul rămâne mult timp pe animalele lor de companie și mai puțin de jumătate (49%) nu erau conștienți că pe blana pisicilor și a câinilor se găsesc multe bacterii. 

"Sperăm că această cercetare vă inspiră să vă gândiți la ce se află în praful din casele voastre. Doar pentru că nu le vedem, nu înseamnă că nu sunt acolo. Particulele de praf microscopice, cum ar fi alergenii și acarienii de praf, pot avea un impact mai mare asupra sănătății și bunăstării dumneavoastră. Mult mai mari decât particulele pe care le puteți vedea cu ochiul liber.", a explicat Monika Stuczen, expertă în microbiologie.

Foto: Pixabay

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net