Uite cum arată cea mai mare pisică din lume! Oamenii o confundă cu un câine

Yulia Minina, o tânără din Rusia, este stăpâna uneia dintre cele mai mari pisici din lume: felina, din rasa Main Coon, cântărește 12,5 kilograme deși este încă un pui. 

image

Kefir este o pisică din rasa Main Coon și, la nici doi ani, cântărește peste 12 kilograme. Iar felina mai are de crescut, căci aceste pisici se dezvoltă până la 3-4 ani, spune stăpâna ei care locuiește în orașul Stary Oskol din Rusia. „Nu mi-am imaginat vreodată că o astfel de pisică poate ajunge atât de mare. Părea un pui ca toți ceilalți, dar cu timpul a ajuns să fie confundată cu un câine”, spune tânăra, scrie The Sun.

Și pe cât de mare e, pe atât de blândă și iubitoare este. „Nu numai că a crescut foarte mare, dar este și foarte inteligentă. Are un temperament calm, liniștit, este un animal blând și răbdător”, a mai spus femeia care își iubește animalul la nebunie și îl tratează ca pe un membru al familiei cu drepturi depline. „Kefir este o pisică foarte afectuoasă, dar și foarte modestă. „Când vin prietenii și cunoscuții în casă – toată atenția se îndreaptă asupra ei. Ira kefir se lasă mângâiată și alintată de toți. Nu are probleme cu străinii. Amuzant este că cine o vede pentru prima oară are impresia că vede un câine, nu o feină”, spune amuzată de situație stăpâna. 

image

Pisica este foarte afectuoasă și iubitoare cu Yulia. „Mai are un obicei: noaptea îi place să se urce pe mine și să doarmă. Când era pisoi, nu aveam nici o problemă cuasta pentru că era ușoară. De abia o simțeam. Dar acum e grea și mare și mi-e cam dificil să mai împart patul cu ea”. Pisica are acum un an și zece luni și cântărește 12,5 kg. Încă este considerată pui. Pisicile din rasa Main Coon cresc până la 3-4 ani. Prin urmare, Kefir va deveni și mai mare."

image

Main Coon este una dintre cele mai mari rase de pisici. Există mai multe teorii care încearcă să explice dimensiunile acestor feline. Una dintre ele ar fi că aceste pisici sunt rezultatul unei încrucișări între pisicile sălbatice cu Angora sau Persane, pe care le-a adus în canada pe nava sa căpitanul Coon. Potrivit altei teorii, pisicile Maine Coon provin din pisicile norvegiene de pădure. Însă cea mai veche legendă se referă la pisicile domestice din statul Maine, încrucișate cu ratonii. De aici ar fi provenit și numele rasei. Astăzi se cunoaște că din punct de vedere biologic, un astfel de transfer genetic nu este și nu a fost posibil.

Pisicile din rasa Main Coon sunt pisici foarte mari și masive. Blana lor potențează suplimentar alura impunătoare. Greutatea unui mascul Maine Coon poate varia de la 4,8 kg până la chiar 11 kg, în timp ce femelele cântăresc între 3,5 și 8 kg. Lungimea corpului lor împreună cu coada atinge 1 metru. Datele se referă la exemplarele adulte.

Ce temperament au pisicile Main Coon

Pisicile din rasa Main Coon sunt animale recomandate familiilor numeroase, cu copii, dar și alte animale de companie. Nu le deranjează zgomotele, nici agitația. Sunt prietenoase cu oaspeții, nu au nici o problemă cu persoanele străine, însă le place să atragă și să fie în centrul atenției. Se împacă bine și cu câinii. Am putea spune că se aseamănă foarte mult cu câinii, fiind docile, dar și foarte loiale stăpânilor.

 Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net