Cea mai puternică rugăciune pentru Joia Patimilor. Rostește-o și vei fi ferit de rele tot anul

Ultima săptămână din Postul Paștilor, Săptămâna Patimilor, reprezintă o perioadă specială, în care practicile liturgice și rânduielile tipiconale sunt diferite. Fiecare zi din cadrul acestei săptămâni are o semnificație aparte, iar Joia Mare este una dintre cele mai importante. În Sfânta şi Marea Joi creștinii ortodocși prăznuiesc Cina cea de Taină, la care au fost chemați cei doisprezece apostoli de către Mântuitor, dar și spălarea picioarelor ucenicilor de către Iisus Hristos.

Altarul Bisericii Domnești din București
Joia Mare semnifică Cina cea de Taină și primirea Sfintei Împărtășanii

Ce ne amintește Joia Mare și cum trebuie să te rogi

În Joia Mare creștinii prăznuiesc primirea celui mai important dar din istoria bisericii, Euharistia sau Taina Sfintei Împărtășanii. Euharistia reprezintă una din cele șapte taine bisericești și a fost instituită prin Cina cea de Taină. Duminica, prin fiecare Sfântă Liturghie, fiecare credincios este chemat la Cină pentru a primi Sfânta Împărtășanie, moment pentru care trebuie să se pregătească prin rugăciune și spovedanie.

Rugăciunea din Joia Mare este o rugăciune foarte puternică, în special pentru iertarea păcatelor, ocrotire și pentru a-L slăvi pe Domnul Iisus Hristos.

Iată ce rugăciune trebuie să rostești pentru a fi ferit de tot răul și pentru a atrage binecuvântarea Domnului:

Doamne Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu Tatăl, Care în ziua de astăzi ai luat Cina cea de pe urmă cu ucenicii Tăi şi cu mare umilinţă ai spălat picioarele lor şi ale ucenicului care Te-a vândut. Apoi, luând pâine şi vin în mâinile Tale Cele Sfinte şi binecuvântându-le cu puterea Ta cea Dumnezeiască, le-ai făcut însuşi Trupul şi Sângele Tău, cu care i-ai împărtăşit zicând: „Luaţi, mâncaţi şi beţi, că acestea sunt Trupul şi Sângele Meu, ca să se ierte păcatele voastre”. Cela ce tot în ziua aceasta Te-ai înălţat la cer şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu, Tatălui Tău, să împărăţesti împreună cu El în veci, ca Unul-Născut Fiul Său preaiubit. Rogu-Te deci, pentru rugăciunile ucenicilor Tăi, iartă păcatele noastre ale tuturor, ale celor vii şi ale celor răposaţi.

Dă-mi, Doamne, lacrimi fierbinţi ca să-mi plâng păcatele. Darul Tau cel curăţitor, care a spălat picioarele ucenicilor Tăi, să spele şi să curăţească inima şi sufletul meu, ca aşa, cu vrednicie, cu curăţie şi cu umilinţă să mă împărtăşesc cu Sfintele Tale Taine, acum şi în timpul morţii mele, iar în ora despărţirii mele, cu bucurie să se suie sufletul meu la Tine, fără de nicio frică, întrebare sau împiedicare să trec vămile văzduhului, intrând în mărirea Ta cea cerească. Ajută-mi, Doamne, să Te măresc în veci, să mă închin Numelui Tău Celui Sfânt. Amin!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net