Cea mai rapidă mașină de jucărie din lume! Poate atinge 148 km/h

Arată ca o mașină de jucărie obișnuită, dar este complet ieșită din comun! Acest mic vehicul poate atinge o viteză maximă de 148,45 km/h. A fost creat de inginerul electric Marcel Paul (31 de ani) din Germania și a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai rapidă mașină de jucărie modificată din lume.

Inginerul Marcel Paul, pe o mașină de jucărie pe care a realizat-o el
Inginerul Marcel Paul, mândru de mașinuța lui (Foto: Guinness World Rcords)

Marcel s-a descris drept un „mare tocilar”, care este pasionat de mașini. El și-a dorit să modifice un autoturism de jucărie pentru a ajunge inițial la viteza de 141 km/h - viteza necesară călătoriei în timp în celebrul film din anii 80, „Înapoi în viitor”. I-a plăcut să se joace cu Bobby Cars încă de când era copil. Bobby Car este un tip de mașinuță de jucărie care a fost inventată pentru a ajuta copiii să învețe să meargă, dar în anii 1990 au început să fie folosite în curse pe pantă.

După ce a câștigat 14 Campionate Mondiale și 9 Campionate Europene, Marcel este unul dintre cei mai de succes concurenți din istoria acestui sport, care este supravegheat de Asociația Bobby Car Sports. „Fiorul vitezei m-a fascinat întotdeauna”, a spus Marcel Paul, care în trecut a atins viteze record în mașinile Bobby cu motor gravitațional, potrivit Cărții Recordurilor Guinness. Cu toate acestea, pentru a obține noul său record, a decis să monteze o mașină Bobby cu un motor, permițându-i să circule pe un drum plat. 

Marcel Paul a scos din buzunar 9,800 $ pentru a modifica mașinuța

A cumpărat un Baby Porsche 911 de la compania BIG pentru a-l folosi ca bază pentru construcția sa. A dezvoltat un șasiu din aluminiu pentru vehicul, apoi a făcut câteva alte ajustări – la fel ca cele făcute unei mașini de curse adevărate – cum ar fi scăderea suspensiei și adăugarea unui volan special pentru curse.

Inginerul a declarat că găsirea de sponsori s-a dovedit a fi una dintre cele mai dificile părți ale proiectului. În total, el a cheltuit aproximativ 9,800 de dolari pentru a proiecta autoturismul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net