„Rabla” care merge pe fundul mării! O mașină Toyota din 1978 a stabilit un nou record mondial

Un grup de pasionați de mașini din Australia a condus recent un Toyota Landcruiser din 1978, din seria J40, pe o distanță de 7 km pe fundul mării, în Darwin Harbour, stabilind un nou record mondial pentru cea mai lungă călătorie subacvatică.

O Toyota Land Cruiser din 1978 a mers pe fundul mării, în Australia
Mașina a fost poreclită „Crabul de noroi” (Foto: captură video)

În dimineața zilei de 29 iulie, un Toyota Land Cruiser a fost condus pe fundul Darwin Harbour, o întindere de apă din Australia, situată în Teritoriul de Nord al Australiei, care are o adâncime de aproximativ 20-30 de metri. Zeci de oameni s-au adunat pe plaja Mandorah, pentru a asista la încercarea istorică.

„Rabla” din 1978 a fost cumpărată online de un grup de prieteni, pentru aproximativ 5.000 de dolari, și transformată într-un vehicul electric, capabil să circule sub apă, la adâncimi de zeci de metri. Echipa, formată dintr-un număr de ingineri mecanici, profesori universitari și scafandri, a început prin a transforma mașina Toyota într-un vehicul alimentat electric, potrivit Oddity Central.

Apoi, pentru a îmbunătăți natura deja impermeabilă a transmisiei, toate componentele au fost izolate cu ulei de silicon. În acest fel, dacă apa ar fi ajuns în interiorul transmisiei, uleiul s-ar fi scurs și ar fi protejat componentele interne. Apoi, anvelopele convenționale au fost schimbate cu două perechi de Maxxis Trepador care să facă față fundului nisipos al apei. Numai că n-au putut fi umplute cu aer, deoarece ar fi oferit prea multă flotabilitate. În schimb, au fost umplute cu apă, fiecare ajungând la o greutate de 150 kg.

Ideea le-a venit în 1983

Supranumită „Crabul de noroi”, mașina cu tracțiune integrală, a parcurs o distanță de 7 km, între plaja Mandorah și Darwin Harbour, și astfel a stabilit un nou record mondial pentru cea mai lungă distanță parcursă de o mașină condusă sub apă. Însă, nu a fost deloc ușor. Autoturismul a parcurs această distanță în 12 ore, rămânând împotmolită în mâl de mai multe ori. 70 de scafandri au făcut cu schimbul la volanul vehicului, a spus Tim Proctor, unul din membri echipei.

De fapt, ideea le-a venit în 1983, când au avut o încercare similară care a eșuat. Însă, 40 de ani mai târziu, tehnologia a evoluat masiv, iar echipa a reușit să obțină recordul la care a visat atâtea decenii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
shein lucratori jpg
ski adobestock jpg
Cura cu suplimente de colagen benefica sau periculoasa  Sursa foto shutterstock 2230350637 jpg
zapada1 jpeg
cascada danemarca jpg
image png
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
dulciuri cofetarie   foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net