Cel mai cunoscut agent imobiliar din România dă un sfat inedit: „Apartament cu 50% mai ieftin? Aș investi la Londra, nu la București”

Într-un videoclip viral lansat în ultimele zile ale anului 2024, Șerban Trîmbițașu, cel mai cunoscut agent imobiliar din România, a oferit un sfat care a stârnit dezbateri aprinse:

Șerban Trîmbițașu încurajează investițiile în educație / foto: captura video ProTV
Șerban Trîmbițașu încurajează investițiile în educație / foto: captura video ProTV

„O să vă învăț să cumpărați un apartament de 100.000 de euro cu 50.000 de euro”. Totuși, ideea lui inovatoare nu s-a referit la piața imobiliară, ci la investiția în educația copiilor.

Sfatul care a schimbat perspectiva

Șerban Trîmbițașu, cunoscut pentru clipurile sale carismatice și directe de pe TikTok, a relatat o conversație cu un client, Nicu, întors din Spania, care dorea să cumpere un apartament pentru fiul său. Nicu avea economii de aproximativ 80.000 de euro și intenționa să le investească într-o proprietate din București pentru a genera un venit pasiv.

Surprinzător, Șerban l-a sfătuit să nu cumpere un apartament, ci să investească acești bani în educația copilului său. „20.000 de euro pe an pentru patru ani de studii la Londra, Amsterdam sau Frankfurt. Aș investi acești bani într-o facultate de prestigiu pentru băiatul dumneavoastră, nu într-un apartament în București,” a spus el.

Trîmbițașu a explicat că această decizie poate oferi perspective financiare și profesionale mult mai bune decât un venit pasiv de 400-500 de euro pe lună din chiria unui apartament. „Un copil bine educat și pregătit într-un mediu academic de top poate câștiga un venit activ mult mai mare, poate chiar câteva mii de euro pe lună,” a adăugat agentul.

Reacții împărțite în comentarii

Sfatul lui Șerban Trîmbițașu a generat controverse. Mulți părinți au apreciat perspectiva, considerând-o o investiție strategică pentru viitorul copiilor.

„Complimente pentru sfatul excepțional dat celor care vor să asculte și pot să înțeleagă! La mulți ani!” a comentat Marina. Alții, însă, au exprimat rezerve față de această abordare. Marinela a subliniat riscul ca suma să fie irosită: „Investiția imobiliară este sigură, modestă, dar de durată.”

Un subiect de dezbatere intensă a fost și riscul influențelor negative din străinătate. Unii comentatori și-au exprimat temerile că tinerii ar putea fi expuși la tentații precum drogurile. „Criminalitatea este foarte ridicată în aceste țări, iar probabilitatea să se întoarcă un drogat este mare,” a scris Giovanni.

Pe de altă parte, Mariana, care și-a trimis fiica la studii în Londra, a susținut contrariul: „Dacă copilul e bine educat și ai încredere în el, nu te va dezamăgi. Fata mea și alți tineri de vârsta ei au fost angajați de firme mari și câștigă bine.”

Comentatorii au remarcat că este neobișnuit ca un agent imobiliar să sugereze o alternativă la investițiile în proprietăți. „Rar vezi un agent imobiliar să spună să nu cumperi apartamente. Este un sfat curajos și inovator,” a scris Ana.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
kate cu tiara jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
vreme jpg
Lily Collins, Emily in Paris  jpeg
banner titi aur png
ceai hibiscus jpg
mircea badea jpg
image png
Americani in Romania  jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net