Cum arată cel mai mare crocodil din lume! A împlinit 120 de ani și a intrat în Cartea Recordurilor: „Capturarea lui a fost extrem de dificilă”

Ultima actualizare:

Crocodilul Cassius, din Australia, a împlinit 120 de ani! Uriașa reptilă are 5,4 metri lungime și se crede că este cel mai mare crocodil din lume, ajungând și în Cartea Recordurilor cu această performanță impresionantă.

Cassius, cel mai mare crocodil din lume
Cassius duce o viață liniștită în Australia (Foto: FACEBOOK MARINELAND CROCODILE PARK)

Cassius a fost văzut pentru prima oară în 1984

Cassius a fost capturat de o echipă de oameni de știință, în 1984, în râul Finniss, din La Belle Station, după ce o serie de vaci din zonă dispăruseră fără urmă. La vremea aceea, crocodilul avea 4,8 metri, însă între timp a mai crescut, potrivit upi.com.

Cassius locuiește acum la Marineland Crocodile Park din Green Island. Toody Scott, al cărui bunic, George Craig, l-a cumpărat pe Cassius și l-a adus pe acolo în 1987, a spus că reptila este încă foarte energică: „Crocodilii bătrâni sunt, în general docili și dezinteresați, dar Cassius este mereu pregătit pentru interacțiune și e foarte curios. E unul dintre cei mai energici crocodili pe care îi avem în Marineland Crocodile Park”.

În weekend, Cassius a sărbătorit 120 de ani, cel puțin atât cred oamenii de știință că are.

Expertul crocodili Graeme Webb avea 30 de ani când Cassius a fost capturat într-o capcană, în râul Finniss, în apropiere de ferma La Belle, la 81 de kilometri sud-vest de Darwin, în 1984. El și oamenii de știință Charlie Manolis și Karen Dempsey au fost contractați să captureze fiara pentru proprietarii fermei, care pierdeau animale.

„Era un crocodil mare și bătrân. Crocodii de această dimensiune nu sunt normali”, a spus profesorul Webb, citat de abc.netAvea în jur de 4,8 metri. Iar la coadă și la bot avea un defect”. Cassius a fost târât din capcană cu o mașină și transportat într-un camion de vite, fiind mutat mutat într-un iaz special construit în LaBelle.

„Crocodilii mari erau rar pe atunci. Și nimeni nu avea prea multă experiență... să se ocupe de ei ca de animale vii. Capturarea lui a fost extrem de dificilă”, a mai spus cercetătorul. Profesorul Webb l-a vizitat recent pe Cassius, observând că a crescut mai mult, „ceea ce este neobișnuit pentru un crocodil mare”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net