„Cel mai singuratic leu din lume” a fost eliberat! Ruben a ajuns la un sanctuar din Africa

Poveste emoționantă! Ruben, un leu în vârstă de 15 ani, care a fost abandonat timp de cinci ani într-o grădină zoologică, a fost eliberat. Supranumit „cel mai singuratic leu din lume”, el a cunoscut, în sfârșit, libertatea.

Leul Ruben, eliberat la Sanctuarul Adi Wildlife din Africa de Sud
Leul Ruben a stat singur într-o grădină zoologică (Foto: Profimedia)

Ruben era slăbit și abia mai putea merge

Ruben a fost dus la un sanctuar din Africa de Sud, potrivit revistei People. Felina a fost singurul animal rămas la o grădină zoologică privată din Armenia, care a fost închisă în urmă cu cinci ani. Au fost găsite case noi pentru celelalte animale, dar nici una dintre aceste locații nu avea loc pentru Ruben. Drept urmare, el a stat singur într-o celulă de beton, unde mobilitatea sa s-a deteriorat din cauza malnutriției și a lipsei de exerciții fizice.

Din fericire, „cel mai singuratic leu din lume” a primit ajutor prin ADI și Qatar Airways Cargo, care au aranjat călătoria lui Ruben de 8.300 km din Armenia la Sanctuarul ADI Wildlife din Free State.

Ruben va rămâne în Sanctuarul ADI Wildlife, al cărui președinte a fost emoționat până la lacrimi după ce animalul a văzut, pentru prima oară în cinci ani de zile, iarba. Președintele Jan Creamer a spus că văzându-l pe Ruben făcând primii pași în sălbăticie a fost un moment care i-a făcut să plângă pe cei prezenți. „Leii sunt cei mai sociabili dintre felinele mari, care trăiesc în familie în sălbăticie. Așa că trebuie să fi fost devastator pentru Ruben să nu aibă contact sau comunicare cu alți lei. Văzându-l pentru prima dată umblând pe iarbă, cu soarele african în spate - această imagine ne-a făcut pe toți să plângem”, a explicat ea, potrivit Daily Star.

Ruben a început deja să arate mult mai bine. „Întreaga lui atitudine s-a schimbat. E mult mai relaxat și nu-i mai este frică. Determinarea lui de a merge mai departe este demnă de admirat. Dacă se împiedică sau cade, el se ridică și continuă. Este absolut eroic. Știm că acesta va fi un drum lung și va necesita un tratament veterinar continuu, dar începutul noii sale vieți nu ar fi putut fi mai bun”, a mai spus Jan Creamer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net