Situaţie revoltătoare! În ce hal au fost găsite animalele la o grădină Zoo din România!

Situaţie revoltătoare! Au fost demarate controale la Grădina Zoologică din Galaţi, unde vizitatorii au fotografiat mai multe animale neîngrijite. Este vorba de un lup slab, rămas fără blană, şi un ponei căruia nu i-au fost curăţate copitele şi care abia se mai poate deplasa. În judeţul Gorj, o persoană fără inimă a lăsat pe drumuri doi căţeluşi.

Poneiul avea mari  probleme din  cauza copitelor. Fotografii: Facebook/Elena Reuta
Poneiul avea mari probleme din cauza copitelor. Fotografii: Facebook/Elena Reuta

Fotografii cu două animale aflate în suferinţă la Zoo Galaţi au fost postate de o vizitatoare indignată pe o reţea socială. „Ce se întâmplă, fraţilor, la Grădina Zoologică Galaţi? O prietenă mi-a trimis câteva poze «horror». Ce viaţă au animalele acestea? Bietul ponei abia calcă, e clar că nu a fost îngrijit corespunzător o perioadă îndelungată. Lupul e într-o suferinţă vizibilă, cu probleme de piele, abia se poate ridica de jos”, a comentat Elena Reuta pe Facebook, alături de imaginile postate.

Ana Maria Dandeş, de la “Animal Society”, a reacţionat imediat: „Nu mai trăim în Evul Mediu şi animalele trebuie respectate, îngrijite şi tratate ca atare. Suntem convinşi că există personal specializat, medici, care ar trebui să se preocupe de starea de sănătate a animalelor din Grădina Zoologică. Este inadmisibil”.

Lupul arăta jalnic
Lupul arăta jalnic

Probleme de natură dermatologică

După ce imaginile au devenit virale în mediul online, reprezentanţii Parcului Zoo din pădurea Gârboavele au luat măsuri. „Este vorba de un lup mai bătrân. Cred că are peste 30 de ani, are nişte probleme de natură dermatologică, iar ceilalţi colegi de cameră, dacă-mi daţi voie să spun aşa, nu s-au comportat prea prieteneşte cu el. Am luată măsura să-l carantinăm într-un spaţiu special amenajat”, a explicat Paul Lupoaie, reprezentantul Parcului Zoo.

”În legătură cu poneiul, trebuie să vă spun că anul trecut au fost realizate două şedinţe în care s-au curăţat copitele. Ultima a fost în luna august. Vom lua măsuri şi îl vom curăţa. Nu aş denumi neglijenţă. Secţia Grădina Zoologică e foarte dificilă”, s-a scuzat Lupoaie.

Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au deplasat la Grădina Zoologică pentru verificări, fiind anunţaţi şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Galaţi. Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a fost sancţionat contravenţional cu avertisment.

Dosar penal fiindcă a abandonat doi căţeluşi

Aceştia sunt căţeluşii  despărţiţi de mamă. Foto: Poliţia Gorj
Aceştia sunt căţeluşii despărţiţi de mamă. Foto: Poliţia Gorj

Un bărbat de 45 de ani din Gorj e cercetat penal pentru abandonarea a doi căţeluşi. El a fost surprins de o cameră de supraveghere video în momentul în care i-a abandonat pe cei doi pui în comuna Băleşti. Cei doi pui, în vârstă de şase săptămâni, au fost plasaţi la un adăpost.

„Poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor au reuşit identificarea persoanei în cauză. Sunt continuate cercetările pentru infracţiunile de despărţire a puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni şi abandonarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului“, au transmis reprezentanţii Poliţiei Gorj.  

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net