Dezastru ecologic cumplit, în Peru. A fost provocat de tsunamiul din Tonga

21 ianuarie 2022

Un cumplit dezastru ecologic s-a petrecut la 10.000 km de Tonga, în Peru. A fost cel mai mare dezastru ecologic care a afectat vreodată împrejurimile capitalei peruane, Lima.

image
Oamenii privesc ╚Öoca╚Ťi pe╚Ötii mor╚Ťi adu╚Öi de valuri la ╚Ť─ârm Foto: Getty Images

Cel mai cumplit dezastru ecologic care a afectat vreodat─â ├«mprejurimile capitalei peruane, Lima, s-a petrecut la 10.000 km de Tonga. Dezastrul s-a produs din cauza valurilor nea╚Öteptat de mari provocate de erup╚Ťia vulcanului din Tonga. Asta de╚Öi Peru se afl─â la 10.000 de kilometri distan╚Ť─â de vulcanul submarin Hunga Tonga-Hunga Ha'apai, care a erupt s├ómb─âta trecut─â ╚Öi a devastat arhipelagul Tonga.

Distrus─â o zon─â de peste 18.000 mp

Dezastrul a fost provocat de deversarea a circa 6.000 de barili de petrol ├«n Oceanul Pacific. Scurgerea s-a produs dintr-o nav─â maritim─â surprins─â de valurile masive ├«n timp ce desc─ârca petrol la rafin─âria La Pampilla operat─â de compania spaniol─â Repsol. Deversarea a distrus flora ╚Öi fauna dintr-o zon─â protejat─â ce se ├«ntinde pe mai mult de 18.000 de metri p─âtra╚Ťi ╚Öi cuprinde mai multe insule.

Patru kilometri de mare sunt negre

Patru kilometri de mare sunt absolut negre! Nenum─ârate animale au fost g─âsite moarte ╚Öi pe╚Ötii au murit ├«n zon─â, iar sute de familii de pascari au de suferit cumplit. Autorit─â╚Ťile peruane cer ca Repsol s─â pl─âteasc─â desp─âgubiri. Cumplit dezastru ecologic a avut loc la 10.000 km de Tonga, ├«n Peru, duc├ónd la moartea a nenum─ârate animale, a pe╚Ötilor ╚Öi distrugerea florei.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
retete cartofi png
Foto mare Tom Cruise  GettyImages 1395809219 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg
evaluare nationala 7570751 mediafax foto alexandru dobre jpeg
NDQwJmhhc2g9YWQ4ZDRjM2Q1ODFiMjNhMjBjMGM5YWQ0ZTgwNjc4MDg= thumb jpg
elev examen probe  evaluare nationala clasele mici  jpeg