Tatăl lui Pita Taufatofua e de negăsit după ce Tonga a fost lovită de tsunami

Ultima actualizare:

Cunoscut în toată lumea după ce şi-a făcut un obicei din a defila cu bustul gol la ceremoniile Jocurilor Olimpice de vară şi de iarnă, Pita Taufatofua (38 de ani) a anunțat că nu are nicio veste de la tatăl său de când ţara insulară din Pacificul de Sud a fost lovită de un tsunami provocat de erupţia unui vulcan subacvatic.

Pita Taufatofua a devenit cunoscut pentru că defilează la bustul gol (Foto: Guliver / GettyImages)
Pita Taufatofua a devenit cunoscut pentru că defilează la bustul gol (Foto: Guliver / GettyImages)

Participant la întrecerile de la taekwondo și schi fond, sportivul a postat următorul mesaj pe rețelele sociale: “Vă mulţumesc pentru toate mesajele de îngrijorare. Încă nu am veşti de la tatăl meu din Veitongo şi nici de la rudele mele din Haapai, care locuiesc foarte aproape de apă. Nu mă pot concentra pe ce este acolo. Totul este în mâinile lui Dumnezeu. Am pus un link pe care puteţi să vă aduceţi contribuţia. Deocamdată mă concentrez pe ce pot face din actuala mea poziţie şi asta înseamnă să alertez opinia publică şi să ajut. Mă concentrez pentru oamenii din Tonga, care vor avea cu toţii nevoie de ajutorul nostru pentru a reconstrui”.

Pita Taufatofua a participat la Jocurile Olimpice de vară din 2016 şi 2020, respectiv la cele de iarnă din 2018. Participant la categoria +80 kilograme, el a fost eliminat în turul 1 la taekwondo, fiind învins de iranianul Mardani (1-16) în 2016, respectiv de rusul Larin (3-24) în 2020. El a ocupat locul 114 în proba de 15 kilometri schi fond la JO 2018.

Produsă sâmbătă, erupţia vulcanului Hunga Tonga-Hunga Haʻapai a durat opt minute și a fost atât de violentă încât a putut fi auzită ca "tunete” în Fiji, la peste 800 km, distanţă. Nori de gaz, fum şi cenuşă care s-au revărsat din vulcan au ajuns la 20 de kilometri pe cer, conform Serviciilor Geologice din Tonga. Capitala statului Tonga se află la doar 65 km nord de Hunga Tonga-Hunga Ha'apai.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net