Cel mai vechi mesaj din lume, găsit într-o sticlă pe o plajă din Australia, după aproape 132 de ani

În anul 2018, pe 21 ianuarie, pe o plajă din Australia, a fost descoperit cel mai vechi mesaj închis într-o sticlă. Găsit de către Tonya și Kim Illman, mesajul avea o vechime de 131 de ani și 223 de zile, datând din data de 12 iunie 1886.

Mesaj în sticlă, găsit după aproape 132 de ani pe o plajă din Australia / foto: Pixabay
Mesaj în sticlă, găsit după aproape 132 de ani pe o plajă din Australia / foto: Pixabay

În luna ianuarie, 2018, un mesaj într-o sticlă care data din 1886, în urmă cu 132 de ani, a fost găsit pe jumătate îngropat în nisipul de pe o plajă de pe Insula Wedge, Australia, de către Tonya Illman. Mesajul nu conţinea un strigăt după ajutor, ci făcea parte dintr-un experiment german care a avut loc din 1864 până în 1933 şi care avea scopul de a carta curenţii oceanici.

Cel mai vechi mesaj într-o sticlă

De asemenea, sticla ar fi fost aruncată peste bordul unei nave germane la 12 iunie 1886, intitulată Paula, care plecase din Cardiff, Țara Galilor, și se îndrepta spre Makassar, Indonezia. De-a lungul anilor, mii de astfel de sticle au fost aruncat din navele germane, fiecare conținând o hârtie cu data, coordonatele exacte ale vaporului atunci când sticla a fost aruncată, numele navei, portul său şi ruta pe care călătorea. Pe cealaltă parte a hârtiei era un chestionar, unde oricine care găsea sticla trebuia să scrie când şi unde a găsit-o, iar apoi să trimită documentul la Observatorul Naval German din Hamburg sau la cel mai apropiat consulat german.

În urma cercetărilor, experții de la Muzeul Australian de Vest au confirmat că descoperirea Tonyey este cel mai vechi mesaj găsit vreodată într-o sticlă. „În mod incredibil, o căutare în arhivele din Germania a găsit jurnalul meteorologic original al navei, în care era o înregistrare din 12 iunie 1886, făcută de căpitan, care menționa că o sticlă în derivă a fost aruncată peste bord”, a declarat Dr. Ross Anderson, curator asistent de arheologie maritimă la Muzeul Australian de Vest, potrivit Atlas Geografic.

Anterior, cel mai vechi mesaj dintr-o sticlă era o carte poștală de 108 de ani descoperită într-o sticlă, adusă la ţărm în Germania, în aprilie 2015. Descoperirea din 2018 doboară recordul cu 23 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pisica rosie a murit 33 ani profimedia jpg
paper 2588827 1280 jpg
obiect de tezaur unicat descoperit in olt   foto arhiva Adrian laurentiu manea (1) jpeg
inundatii galati   foto FB costel fotea7 jpg
inundatii polonia jpg
vot generic mana buletin in urna alegeri prezidentiale 2020 (3) JPG
image png
1 proverbe japoneze jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net