Cele mai rezistente plante din grădină. Vor înflori spectaculos indiferent de anotimp

Ultima actualizare:

Îți dorești plante care să aducă un spectacol de culoare în grădina ta, indiferent de sezon? Am alcătuit o listă de plante de exterior rezistente, capabile să supraviețuiască în orice condiții meteorologice. Acești arbuști și plante decorative îți vor înfrumuseța grădina de la primăvară până toamna, oferindu-ți o experiență de grădinărie aparte.

Ramură de Cotoneaster / foto: Pixabay
Ramură de Cotoneaster / foto: Pixabay

Plante de exterior rezistente în orice anotimp și sfaturi pentru îngrijirea lor

Am ales cu grijă câteva plante, menite să transforme grădina ta într-un colț de poveste, indiferent de vreme. Iată recomandările noastre:

Heuchera sau Planta clopoțel Heuchera este potrivită pentru borduri, rondouri și mixuri de plante colorate în grădină. Rezistă cu brio gerurilor iernii, păstrându-și culoarea în orice anotimp. Desigur, nuanța frunzelor poate suferi ușoare modificări în timpul înghețului, dar bucuria unei pete de culoare în grădină este întotdeauna binevenită.

Euonymus, o plantă rezistentă potrivită ca arbust decorativ sau înlocuitor de gazon. Este puțin pretențioasă în privința solului, preferând soluri fertile, aerate și bine drenate. Rezistă la ger și secetă, dar nu suportă bălțile la rădăcini. Se poate tunde pentru a-i da diverse forme și poate fi cultivată și în ghiveci.

Cotoneaster este o plantă târâtoare, rezistentă la ger și secetă, ideală pentru mediul urban. Se dezvoltă bine în lumină și suportă semiumbra. Este foarte decorativă datorită aspectului târâtor, frunzelor persistente, florilor mici și fructelor roșii, oferind un peisaj plin de farmec de toamnă până în primăvară.

Erica darleyensis încântă prin florile sale rezistente la frig și vânt (până la -8 grade Celsius), fiind decorativă de toamna până primăvara. Formează tufe dense cu lăstari scurți acoperiți de flori mici, potrivindu-se în grădini printre conifere sau în jardiniere pentru decorul terasei.

Hortensia paniculata este un arbust de grădină rezistent, ușor de îngrijit, ce aduce culoare și textură peisajului. Inflorescențele sale alb-lime impresionează la sfârșitul verii. Preferă sol bogat și bine drenat, având nevoie de lumină dimineața și umbră după-amiază.

Festuca glauca sau iarba albastră este ideală pentru marginea aleilor, lângă un lac sau într-o zonă stâncoasă din grădină. Rezistă la temperaturi scăzute, păstrându-și aspectul decorativ până la sfârșitul toamnei.

Tuia globulară aurie este un conifer rezistent, cu creștere lentă. Culorile sale variate adaugă un aspect deosebit în grădină. Se adaptează în soluri lutoase, nisipoase și argiloase, având nevoie de un drenaj bun și ferită de vânturile uscate.

Salcia japoneză este un arbust din familia foioaselor, preferând un sol umed pe tot parcursul anului. Cu înălțimea de până la 2,5 metri, poate fi folosită pentru punerea în evidență a teraselor sau plasată lângă apă. Frunzele tinere au vârfuri colorate roz, oferind un spectacol de culoare pe tot parcursul anului. Este rezistentă pe tot parcursul anului și aduce un strop de culoare în fiecare sezon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net