Florile pe care ar trebui sa le ai in grădina ta pentru că nu se ofilesc iarna

Una dintre cele mai mari temeri ale persoanelor care iubesc florile și care își decorează casa și locuința cu ele este aceea că se pot ofili și le pot pierde în timpul iernii, în perioada rece de afară. Din fericire, există câteva tipuri de flori destinate sezonului rece. 

Flori care rezistă frigului / foto: Pixabay
Flori care rezistă frigului / foto: Pixabay

Florile, culorile, mirosul și frumusețea lor ne fac să ne îndrăgostim iremediabil de ele și astfel este alimentată dorința noastră de a le planta în propria grădină. Din păcate, nu toate florile sunt rezistente frigului din perioada iernii, dar există unele destinate acestui sezon rece. 

Florile care nu mor iarna. Trebuie să le ai și tu 

Dacă vrei să ai grădina vie, plină de culori chiar și în sezonul de toamnă-iarnă, iată câteva alternative de flori care au durată mare de viață și rezistență mai mare în fața temperaturilor scăzute: 

1. Gălbenelele - reprezintă o categorie de plante decorative care vor bifa cu succes trecerea gerului. Sunt extrem de rezistente și reprezintă una dintre cele mai bune variante pentru iubitorii de flori. 

Gălbenele / foto: Pixabay
Gălbenele / foto: Pixabay

2. Panseluțele - te ajută să obții o gamă largă de culori și biculori, mai ales că nu putem să nu remarcăm frumusețea modelelor de pe petalele florii. Tind să crească până la 20 de centimetri înălțime și majoritatea oamenilor optează pentru plantarea lor în ghivece, de-a lungul potecilor sau în jurul copacilor, pentru un efect vizual garantat. 

Panseluțe / foto: Pixabay
Panseluțe / foto: Pixabay

3. Petuniile - reprezintă una dintre cele mai dese opțiuni ale oamenilor în materie de flori. Regăsite pe toate drumurile și curțile oamenilor, acest tip de flori reprezintă varianta ideală pentru cei care vor să păstreze vie curtea îndeosebi în sezonul rece. 

Ele sunt acele plante care preferă mai mult temperaturile scăzute decât pe cele ridicate, astfel că în mai multe regiuni în care nu dă înghețul petuniile sunt considerate rezistente și astfel sunt plantate doar în sezonul de iarnă și toamnă, în comparație cu cel de vară.

Petunii / foto: Pixabay
Petunii / foto: Pixabay

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net