De ce trebuie să pui zeamă de lămâie la florile din ghiveci. Te va scăpa de o mare problemă
Puține lucruri reușesc să ne înfrumusețeze camerele la fel de mult precum un ghiveci cu flori. Însă, un lucru pe care toți dintre noi care au acasă plante îl știu deja este că ele necesită foarte multă grijă, pentru a rămâne sănătoase. Din fericire, un ingredient banal ne poate fi de mare ajutor în îngrijirea florilor: zeama de lămâie!
În comerț există nenumărate produse care ne promit că vor asigura sănătatea și frumusețea plantelor noastre, însă, de cele mai multe ori, rezultatul acestora nu este deloc atât de spectaculos pe cât am fi sperat.
Așa că de ce să nu apelăm la trucuri ingenioase, care nu doar că sunt complet naturale, dar sunt și foarte ieftine! Ei bine, potrivit celor de la balconygardenweb.com, zeama de lămâie va fi foarte folositoare florilor noastre!
În primul rând, zeama de lămâie poate fi foarte eficientă în înlăturarea buruienilor! Tot ce trebuie să facem este să amestecăm aproximativ 115 grame din acest lichid cu undeva în jur de 900 de mililitri de oțet din vin alb.
Soluția trebuie amestecată bine, pusă într-o sticlă cu pulverizator, iar apoi aplicată pe plantele voastre. Ea va ucide buruienile care vă pun în pericol florile!
Zeama de lămâie este foarte utilă pentru flori
Iar acest ingredient banal poate fi de mare ajutor și atunci când florile voastre sunt într-un sol alcalin. În această situație, putem aplica o soluție de zeamă de lămâie, diluată, odată pe lună.
Tot ce trebuie să facem este să amestecăm cam 30 de mililitri din acest lichid în apă, iar apoi vom turna această soluție la baza plantei! Însă, aveți grijă să nu udați frunzele florilor voastre, deoarece se vor strica!
Iar un ultim truc ingenios la care ne ajută zeama de lămâie este să scăpăm de păianjenii care își mai țes pânze pe lângă ghiveciul cu flori!
Mai precis, tot ce trebuie să facem este să amestecăm 10 – 14 picături de zeamă de lămâie și cam 8 – 10 picături din ulei esențial de mentă, într-un pahar cu apă. Apoi, introducem într-o sticlă lichidul, agităm bine și pulverizăm în zonele unde sunt case de păianjen!