Ingredientul uluitor pentru maioneza de post! „Am crezut că nu aud bine!”

Întotdeauna este o provocare să ne păstrăm o dietă diversificată, atunci când trecem printr-o perioadă mai lungă de post. Însă, românii reușesc să găsească mereu soluții, iar o rețetă unică de maioneză ne dovedește acest lucru! Maioneza de post este făcută dintr-un ingredient uluitor: pufuleți!

Maioneza poate fi făcută din pufuleți / foto: Bucătăresele vesele
Maioneza poate fi făcută din pufuleți / foto: Bucătăresele vesele

Deja începem să intrăm în „ultima sută” a Postului Crăciunului, care se întinde de-a lungul a 40 de zile. Iar pentru românii credincioși, care țin post în fiecare dintre aceste zile, poate fi destul de greu să își păstreze o dietă sănătoasă și îndeajuns de diversificată. Însă, potrivit celor de la adevarul.ro, soluțiile se găsesc ușor!

O gospodină din Baia Mare a povestit că folosește o rețetă inedită pentru a face maioneză de post, pe bază de pufuleți!

Pe numele ei Viorica Hotea, femeia în vârstă de 46 de ani a dorit să se apropie mai mult de Dumnezeu, în urma unui moment dificil din viața ei. Astfel, ea a început să țină post 2 zile pe săptămână, însă și-a dat seama destul de repede că poate fi destul de dificil să găsească rețete utile.

„La început nu știam ce să mai gătesc, dar încet-încet am tot descoperit diferite tipuri de mâncare fără carne, lactate sau ouă”, a spus femeia, conform sursei citate. Iar printre rețetele fascinante pe care le-a descoperit, gospodina a dat și peste maioneza din pufuleți!

Maioneza de post este făcută din pufuleți

„Prima dată am crezut că nu aud bine. Dar apoi am descoperit că, de fapt, maioneză poți să faci aproape din ce vrei tu”, a spus Viorica Hotea, care recomandă această rețetă și copiilor. „Pot să o dau liniștită fiului meu, care are șapte ani și este un pofticios. Îi plac foarte mult vinetele, dar are o ușoară alergie la ouă și la unele alimente”, spune aceasta.

Se pare că pentru o porție mare de maioneză sunt necesare 2 mâini mari de pufuleți, o linguriță de muștar, cât și 150 ml de ulei, împreună cu un sfert de linguriță de sare. „Pufuleții îi trec pe sub un jet de apă, ca să îmbibe bine. După ce s-au înmuiat îi dau prin sită, adaug lingurița de muștar și apoi prepar maioneza normal. Pun ulei puțin câte puțin, până ajunge la consistența dorită”, a explicat femeia din Baia Mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
colaj jpg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
woman 2593366 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
zodii care se despart in 2020 jpeg
horoscop azi venus retrograd jpg
Avantajele  i dezavantajele anvelopelor all seasons jpg
2  5 lucruri de care sa  ii cont când î i iei o asigurare medicala de calatorie  Apeleaza la un broker cunoscut  i fii atent la acoperirile poli ei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net