Ce se întâmplă cu facturile la energie din 2024? Anunțul pe care trebuie să îl știe toți românii

Deja începem să ne apropiem cu pași repezi de Anul Nou, iar cei mai mulți dintre români se tem de cum vor mai evolua prețurile facturilor în 2024. Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre acest subiect.

Ce se întâmplă cu facturile din 2024 / foto: Shutterstock
Ce se întâmplă cu facturile din 2024 / foto: Shutterstock

Potrivit celor de la Antena 3 CNN, în cursul zilei de vineri, Premierul Marcel Ciolacu a comunicat românilor ce se va întâmpla cu prețurile la energie, din 2024. Acesta a spus că, în cadrul ședinței de Guvern de ieri, unde s-a și aprobat bugetul pentru anul următor, s-a hotărât și continuarea schemei de compensare și plafonare a prețurilor pentru energie.

Întrebat ce se va întâmpla cu această schemă începând din 2024, Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că ea va merge mai departe. „Noi am termina şedinţa de Guvern pe la 12 noaptea”, a spus Premierul. „Azi-noapte am făcut modificările astfel încât şi la Ministerul Energiei şi la Ministerul Muncii, să fie prins în buget câte un miliard de lei pentru luna ianuarie, ceea ce vine din plată din anul anterior, există un delay până verifică facturile ANRE”, a mai declarat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Ce se întâmplă cu prețurile la energie din 2024

În plus, Premierul țării noastre a mai remarcat și faptul că prețurile la energie în țara noastră, cel puțin atunci când vine vorba despre uzul casnic, sunt cele mai mici de pe continent. „Cred că avem cele mai mici preţuri, cel puţin la caznic, din Europa, la acest moment”, a mai spus Marcel Ciolacu.

În plus, pentru bugetul anului 2024, în ședința de Guvern s-a mai aprobat și alocarea suplimentară a 225,9 milioane de lei către bugetele administrațiilor locale. Acești bani vor fi folosiți pentru acordarea drepturilor către asistenții personali ai persoanelor care suferă de handicap grav, sau chiar la indemnizația lunară a acestor persoane.

În același timp, suma de 138,2 milioane de lei va suplimenta finanțarea serviciilor sociale din sistemul protecției copilului.

„Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor şi sectoarelor municipiului Bucureşti, pe anul 2023, cu suma de 138,2 milioane lei, pentru finanţarea serviciilor sociale din sistemul de protecţie a copilului”, ne informează Guvernul, într-un comunicat de presă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net