„Mi-a fost afectată sănătatea mintală!” Simona Halep face noi dezvăluiri într-un interviu tulburător

Ultima actualizare:

Simona Halep a acordat un interviu canalului tv internațional Euronews la câteva zile după ce s-a anunțat data la care va avea loc audierea ei la TAS. Fostul lider mondial WTA a vorbit despre cum a gestionat suspendarea ei și a anunțat ruptura de Patrick Mouratoglou.

Simona Halep face noi dezvăluiri într-un interviu tulburător
Simona Halep face noi dezvăluiri într-un interviu tulburător

"Mi-a fost afectată sănătatea mintală”

Fostul lider mondial WTA a acordat un interviu tulburător pentru Euronews în care a vorbit pe larg despre acest subiect, spunând că scandalul de dopaj apasă greu pe umerii ei, sănătatea ei mintală fiind afectată. „A trecut deja mai mult de un an, iar în fiecare zi l-am simțit foarte dureros, plin de emoții, supărător, pentru că știu că nu am greșit cu nimic și știu că sunt curată. Așa că a fost un șoc pentru mine când am primit scrisoarea că, la proba mea de urină, doar la proba mea de urină, rezultatul a ieșit pozitiv, cu o cantitate infimă de substanță, o substanță interzisă", a declarat Simona Halep, într-un interviu Euronews.

„Am fost mereu împotriva dopajului, știți că am vorbit insistent despre asta, așa că nici măcar nu mi-a trecut prin minte, niciodată în viața mea, să fac așa ceva. Deci a fost un șoc. M-am luptat cu partea emoțională, pentru că a apăsat foarte greu pe umerii mei, iar când am văzut cât de mult este dezbătut în public acest subiect, chiar mi-a fost afectată sănătatea mintală”.

Simona Halep: „Am alte principii, așa că nu m-am gândit să trișez în tenis"

Simona Halep a declarat că iubește tenisul și niciodată nu s-a gândit să trișeze. „Așa au spus, dar este foarte clar că a fost o contaminare. Cu trei zile înainte de rezultatul pozitiv la proba de urină, am avut rezultate negative la probele de sânge și urină. Așa că mi s-a spus la început că este o cantitate extrem de mică din această substanță interzisă, iar în acele trei zile nu aș fi putut să mă dopez. Nu a fost intenția mea și nu am avut niciodată intenția de a face ceva greșit sau ceva lipsit de respect față de acest sport, pentru că am respectat totul și mi-am dedicat viața tenisului.

Am alte principii, așa că nu m-am gândit să trișez în tenis. Sunt două lucruri: contaminarea – cred că este un argument foarte puternic pentru mine –, iar al doilea, probele de sânge. Am făcut foarte multe analize și toate au fost negative. Așa că nu au găsit niciodată nimic în neregulă în sângele meu. Deci, cu aceste două chestiuni, sunt încrezătoare să merg și să contest decizia TAS”, a explicat Simona

Încrederea Simonei Halep a fost zdruncinată

Simona Halep a anunțat și ruptura față de antrenorul Patrick Mouratoglou. Fostul lider mondial WTA susţine că are încrederea zdruncinată şi că nu a mai discutat de câteva luni cu antrenorul francez: „Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Am încetat să mai lucrez cu Academia Mouratoglu de ceva timp. Când m-am trezit în această situație, mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez. Pentru că simt că, dacă am încredere, am șanse mai mari să am performanțe maxime.

Am fost întotdeauna deschisă să învăț de la oameni. De aceea angajezi oameni, pentru că ai nevoie de informații, trebuie să devii mai bun. Așa că mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată. Pe viitor, nu știu cum va fi, dacă voi mai putea avea încredere din nou. Probabil va trebui să învăț. Pentru că acesta este principiul meu în viață, dacă angajezi pe cineva și lucrezi cu acea persoană, trebuie să existe încredere”, a explicat Simona Halep. 

Ce a avut de spus despre finalul carierei 

Dacă suspendarea se va menţine şi la TAS, Simona Halep spune că va fi finalul carierei de sportivă. Jucătoarea de tenis ar considera catastrofală o astfel de decizie, în condiţiile în care nimic nu s-a întâmplat din vina ei: „Așa cred. Da, pentru că patru ani înseamnă mult, la vârsta mea, cel puțin. Iar pentru un sportiv care a făcut timp de 25 de ani acest lucru în fiecare zi și și-a dedicat viața tenisului și sportului, nu știu cum va fi, dar este catastrofal. Dacă vor fi patru ani, nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele, da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaje foto alohotels ro jpeg
image
image
image
image
image
image
Ianis Hagi (EPA) jpg
Farul Constanta Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Paksi FC Corvinul Hunedoara (EPA) jpg
Spania, EURO 2024 (EPA) jpg
fcsb stefanescu jpg
Copa America (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net